Честит 24 май!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Идеи, интереси, бизнес“ на 30 октомври 2023 г. с Бойка Браткова

Идеите и интересите в местното самоуправление ще коментираме часове след изборите с политолога д-р Елица Димова, асистент към Института по философия и социология.

Обществената функционална грамотност като база на здравата социална среда – ще разговаряме с директора на Форум Гражданско Участие, Георги Петров.

За професията на дипломата ще чуем мнението на студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, като отзвук от срещата с представители на Дипломатическия институт у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Обжалват пред Върховния административен съд правилата на Здравната каса за отпускане на специални медицинските храни.  Причината е, че зададените условия дискриминационно лишават от възможност за реимбурсация всички пациенти над 18 г. с разнообразни диагнози и състояния. Темата коментира Антоанета Иванова от сдружение „Спина бифида и хидроцефалия..

публикувано на 23.05.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ – специално издание

В навечерието на 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, както и празника на Благоевград, бъдете със специалното издание на предаването “Приемна в ефир”. Водещи ще бъдат ученици, част от екипа на младежкото предаване “Тийн Зона”: Мартин Станоев, зрелостник от..

публикувано на 23.05.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Има ли опасност от наводнения в Югозападна България? Отговаря Ралица Кукова, експерт в Басейнова дирекция Западнобеломорски район. Ще протестират ли жителите на село Изгрев заради сметище за строителни отпадъци? Репортаж. Н ационална мрежа за децата търси следващите политици, готови да се присъединят към неформалн ата..

публикувано на 23.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Смартфони и таблети ще имат енергийни етикети от догодина. Какво означава това за потребителите? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, ще разкаже за новата Наредба за енергийното етикетиране на продукти. На пазар в сряда? Какво се търси и предлага на Кооперативния пазар в..

публикувано на 22.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

След  ДЗИ по теория на професията и специалността, предстои ДЗИ по практика на професията и специалността. Как защитиха своите проекти зрелостниците от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и как се подготвят за практическата част на изпита, който ще се проведе на 29 юни – разговор с Венелина Манова, Симона Данаилова и Горги Братков, зрелостници от..

публикувано на 22.05.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

По данни на Агенцията по заетостта: над 1 млн. души у нас не учат и не работят, дори не се регистрират в Бюрото по труда. Как да се активизира тази голяма група от неактивни граждани? Икономически анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика. С него ще коментираме и актуалната тема за увеличението на пенсиите. В разгара на..

публикувано на 22.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Скандали, обвинения в злоупотреби в една доста сложна международна обстановка в това предизборно време. Коментари на политолога доц. д-р Милен Любенов и експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова. След дъждовете преля река Санданска Бистрица. За мерките за обезопасяване на района кмета на общината Атанас Стоянов. Народно..

публикувано на 21.05.24 в 08:30