Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 1 януари 2024 г. с Мария Благоева

МРРБ одобри проект от 3 млн. лв. за енергийно обновяване на Регионален исторически музей-Благоевград. За дългоочаквания ремонт разговаряме с директора Кирил Алексиев.

Каква година изпраща Община Благоевград? Интервюта.

За магията на кукерството – разговор с Маргарита Георгиева.

Припомняме преживяванията на писателя Валентин Станков от петмесечното му пътешествие до Азия. Интервю.

Новогодишно пожелание от народния певец Володя Стоянов.

Какво време ни очаква през първата седмица на новата година ще научим от дежурния синоптик в НИМХ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Парламентарната асамблея на НАТО в София - решения, декларации, послания и отзвук. По темата ще разговаряме с: Иван Анчев, съпредседател на Атлантическия съвет; Петър Кичашки, директор на Института за модерна политика. ЕВРАНЕТ ПЛЮС: Геостратегическите измерения в предстоящите европейски избори. 50% от включилите се в кампанията..

публикувано на 29.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Знеполският екископ Арсений бе избран от Светия Синод за Сливенски митрополит. Продължава процедурата за избор на нов български патриарх. Разговор с доц. д-р Костадин Нушев – преподавател в Богословския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охридски“. Пролетната асамблея на НАТО в София и важните решения за развитието на..

публикувано на 28.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Кампания за спасяване от разруха на читалище „Отец Паисий-1927” в радомирското село Извор. Колко средства са необходими за възстановяването на сградата ще научим от Димитрина Мирчева, секретар. Как „дигиталната раница"  помага на учениците по-добре да възприемат учебния материал? За полезността на безплатната интерактивна образователна..

публикувано на 28.05.24 в 04:00

"По първи петли“ с Бойка Браткова

За работата си в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград, ще ни разкаже Петър Астинов – носител на наградата на СБУ  „Учител на годината“. С благоевградския професор Кирил Костов пък ще отидем на „Романтика в Пордим“. В качеството си на председател на конкурсното жури ще ни разкаже за провелия се..

публикувано на 28.05.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Ирина Вагалинска представя в Благоевград романа „Мистерии в Хераклея Синтика“. Разговор с автора. Обсъждаме два нови проекта на общински наредби в Благоевград: С общинския съветник Димитър Урдев коментираме проекта на Наредба за условия и реда за предоставяне и поддържане на прилежащи площи към сгради в режим на етажна собственост..

публикувано на 27.05.24 в 08:20

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Преди началото на летния сезон в каква готовност са два от най-популярните български курортни центрове. За бизнес начинанията на туристическия бранш ще говорим със Зорка Тумбакиева, секретар на Съюза по туризъм в Община Банско. Ще продължим темата и със заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 27.05.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Нова туристическа атракция в Кюстендил. О ткрит 30-местен автобус ще предлагат туристически тур за туристите.   „Живей на чисто“ Вече е готов първият Базов анализ за потенциала з а развитието на ВЕИ в нарушени и урбанизирани терени в България. Какво показва проучването? Магдалена Кирчева , един от..

публикувано на 27.05.24 в 05:00