Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно и дъждовно време

Снимка: БГНЕС

Днес облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони ще са временно интензивни и значителни по количество. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°.

По публикацията работи: София Златанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Състезание по силов многобой в Разлог

Под нов надслов „Сила, доблест, мъжество“ ще протече зрелищното и динамично състезание по силов многобой в Разлог тази събота на 8 юни, от 12:00 часа, на пл. „Преображение“. За първа година, състезанието получава толкова голям интерес, очакват се много участници, а организаторите са подготвили нови предизвикателства пред силните мъже на България...

публикувано на 08.06.24 в 07:51

Ден за размисъл преди изборите 2 в 1, агитацията е забранена

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя. Предизборната кампания приключи в полунощ.   До приключването на изборния ден в 20 ч. на 9 юни се забранява агитацията за партия или за кандидат. Социологическите агенции не трябва да оповестяват допитвания до общественото мнение по повод изборите..

публикувано на 08.06.24 в 07:13

Слънчева събота

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се..

публикувано на 08.06.24 в 06:58

Административен съд – Благоевград обяви за недействителен избора на Общински съвет - Сандански

Административен съд – Благоевград обяви за недействително решение от 31.10.2023 г. на Общинската избирателна комисия – Сандански, с което са обявени резултатите от гласуването при произведените местни избори за общински съветници в община Сандански на 29.10.2023 година. Административен съд – Благоевград обявява за недействително и Решение от..

публикувано на 07.06.24 в 17:59

Рестарт на строежа на ул. „Промишлена“ в Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев даде рестарт на изграждането на ключовата за града ул. „Промишлена“. Това стана възможно след преработка на първоначалния проект и подписан от кмета и представители на фирмата изпълнител, и надзорната фирма Акт 11 за продължаване на строителството.  Изграждането на ул. „Промишлена“, което стартира през юли..

публикувано на 07.06.24 в 15:55

Областна администрация - Благоевград е готова за изборите 2 в 1

На предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни гражданите в област Благоевград ще гласуват за представители в Европейския парламент и за Народно събрание в 443 секции с хартиени бюлетини и с машини и в 124 секции само с бюлетини. Подвижните секции са 12. 7 са в Благоевград, по 2 в Сандански и Якоруда  и по една в Гоце Делчев, Петрич и Разлог.  Създадена..

публикувано на 07.06.24 в 14:56

Техниката у дома през първата половина на 20 век

Фотоапарати, ръчна пералня, грамофон, радиоапарати, ютии, уред за домашен сладолед, мини печка на дърва, котлони на спирт и газ и още много експонати от бита на българина в началото на миналия век са показани в изложбата „Техниката у дома през първата половина на 20 век“. Изложбата е гостуваща, тя е дело на специалистите от Националния..

публикувано на 07.06.24 в 14:50