Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е собственикът на пистолета от инцидента в Арбанаси

Снимка: Здравка Маслянкова
Чуй новината! Чуй новината:

Собственикът на бойния пистолет, с който на празненство в Арбанаси 11-годишният син на депутат простреля в крака 12-годишно момиче, е задържан за 24 часа.

Все още не му е повдигнато обвинение и той не е давал обяснения.

Инцидентът е станал в присъствието на поне 15 възрастни и деца.

Пистолетът е бил оставен на пейка, откъдето децата са го взели, след като го помислили за играчка.

На родителите няма да бъде търсена наказателна отговорност за неупражнен родителски надзор, но прокуратурата ще уведоми Агенцията за закрила на детето.

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държането на огнестрелното оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред, съобщи на брифинг тази сутрин районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. 

"Наказанията, които се предвиждат за тези престъпления, са до 6 години лишаване от свобода за първото и от 3 до 10 години за второто престъпление. Изследват се всички възможни версии. Взети са натривки на всички присъстващи при инцидента лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в добро състояние, няма опасност за живота му", заяви той.

"Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска такава", заяви районният прокурор на Велико Търново.

Простреляното в десния крак момиче е оперирано и в добро общо състояние.

По неофициална информация бойният пистолет, с който е станал инцидента, е на бизнесмена Димитър Бонзов, занимаващ се с хлебопроизводство и хазарт, и е законно притежаван. 

По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест в София заради пътните катастофи с жертви

Протест заради тежките катастрофи с жертви по пътищата се проведе пред Съдебната палата в София. Той е организиран от сдружение "Ангели на пътя", като такива прояви днес има и в други градове в страната. Протестът е под надслов "Ден за размисъл към всички политици". Това съобщи БТА. Протест срещу убийствата по пътищата и във Варна На..

публикувано на 08.06.24 в 15:22

Продължават изборите за депутати в Европейския парламент

Изборите за депутати в Европейския парламент започнаха днес в Словакия, Малта и Латвия. В Словакия прогнозите са за победа на управляващата лява популистка партия "Смер". Излъченият от нея премиер Роберт Фицо, известен с критиките си към европейската военна помощ за Украйна и симпатиите си към унгарския премиер Виктор Орбан, бе прострелян на 15 май. Той..

публикувано на 08.06.24 в 15:19

Продължават масовите смени в съставите на СИК в Благоевградска област

Продължават масовите смени в съставите на секционните избирателни комисии в Благоевградска област, алармират от Районната избирателна комисия. Колкото до изборните материали - те бяха извозени от Общината до автобусите с пазарски колички на голяма търговска верига. Заради обема и тежестта на изборните книжа община Благоевград беше предвидила метални..

публикувано на 08.06.24 в 14:42
Мете Фредериксен

Мъжът, арестуван за нападението срещу премиера на Дания се изправя пред съда

Премиерът на Дания Мете Фредериксен, която снощи бе нападната по време на предизборно събитие в центъра на Копенхаген, е получила леко нараняване в следствие на камшичен удар. Това се казва в съобщение на датския кабинет. Датският премиер беше нападнат в центъра на Копенхаген, нападателят е арестуван Министър-председталеката е жива и здрава,..

публикувано на 08.06.24 в 14:29
Председателката на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова

Камелия Нейкова, ЦИК: Всичко е наред с машинното гласуване

ЦИК не подготвя отмяна на машинното гласуване. Това заяви пред Би Ти Ви председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова по повод твърдения на политически партии от последните дни: "Всичко е наред с машинното гласуване. Ще се обърна отново към тези, които смятат, че ЦИК подготвя отмяна на машинното гласуване. Това категорично не е..

публикувано на 08.06.24 в 14:04

Израел освободи четирима заложници, отвлечени от "Хамас" през октомври

Четирима заложници от пленените от "Хамас" миналия октомври, са били освободени. Това е станало по време на съвместна акция на израелските сили за сигурност и израелската полиция на две места локации в Нусейрат  в централната част на Газа. Акцията е определяна като най-мащабната от началото на продължаващата вече осем месеца война...

публикувано на 08.06.24 в 14:02

В община Велико Търново раздават бюлетините и изборните книжа

В община Велико Търново започна раздаването на бюлетините и изборните книжа на разкритите 142 секции за изборите утре. Изборни състави от селата са притеснени за отчитането на вота, но не смятат, че допълнителните 25 лева на човек за безгрешно попълнен протокол ще подпомогне изборния процес. С полицейски ескорти започна транспортирането на..

публикувано на 08.06.24 в 13:04