Нормално протича подготовката за изборите в Монтанско

Снимка: Радио ВИДИН

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. Предстои работна среща при областния управител с директора на полицията за организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни.

Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент.

Финансиране от държавата е осигурено, каза областният управител Ивайло Антонов.

"Предстои една среща да направим с директора на Областната дирекция, който беше в болничен, с представителите на РИК (Районна избирателна комисия - бел.ред.). Да стиковаме нещата по отношение на превозване на бюлетините. Определени са автомобилите и местата, където се съхраняват бюлетините", каза той.

Относно сигнали за купуване на гласове Антонов отговори: "На територията на Монтана - не". 

По време на предизборната кампания за парламентарните избори преди година област Монтана бе на едно от челните места в страната с разследвания за нарушаване изборните права на гражданите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка нощ с изборните книжа в Пловдив

Членовете на повече от 100 секционни комисии от общо за Пловдив 472 продължават да изчакват своя ред за обработка и приемане на резултатите и за предаване на изборните документи. Като първа причина за това дълго чакане се посочва забавяне в самите секции вчера.  Засичаме грешки от всякакво естество, каза председателят на 16 РИК. По думите му в..

публикувано на 10.06.24 в 09:08

МВР: Без сигнали за тежки престъпления в нощта след изборите

Без сигнали за тежки престъпления премина нощта след изборите, съобщават от МВР. До момента не са подадени сигнали за престъпления, които да пречат на обработката на изборните резултати.  Предаването на машините върви по график, като от всички 28 областни дирекции на полицията машините не са предадени само в три. 

публикувано на 10.06.24 в 08:58

Мъж с гърч в "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК-София

В "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК -София, мъж получи гърч. За инцидента информира председателят на комисията Валери Цолов: "Един от членовете на СИК получи гърч. Става въпрос за човек над 60-годишна възраст. Закаран бе в болница, стабилизиран е, отказал е хоспитализация, така че може да се каже, че всичко е..

публикувано на 10.06.24 в 08:39

При обработени 50.96% протоколи: 7 партии и коалиции влизат в новото Народно събрание

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 50,96% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 08:35

При обработени 36,73% протоколи: 7 партии и коалиции влизат в новото Народно събрание

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 36,73% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 07:12

23 РИК: Грешки в изборните книжа. СИК продължават да предават протоколите

Със закъснение започна предаването на изборните книжа в 23 РИК и 25 РИК в столичната зала "Арена - София". Много грешки в протоколите забавиха обработването на документите от секционните избирателни комисии. В 23-та Районна избирателна комисия се отчитат 633 секции. Очаква се предаването на изборните книжа да продължи и след 12.00 часа..

публикувано на 10.06.24 в 07:03

Объркани протоколи и опашки в РИК Бургас. Кой печели вота?

При 44.95% обработени протоколи в Бургаска област първа политическа сила е ГЕРБ-СДС с 26.61% от гласовете на избирателите.  След тях се нарежда "Възраждане" с 16.04% подкрепа, на трето място е коалицията ПП-ДБ с 14.17% резултат.  "Има такъв народ" се нарежда четвърта, но със значително по-малко подкрепа от 7.86%.  БСП за България са на 5-о..

публикувано на 10.06.24 в 06:54

При близо 20% обработени протоколи: ГЕРБ печели изборите 2 в 1

ГЕРБ води в изборите 2 в 1 - както за национален парламент, така и за европарламент, сочат данните на ЦИК. Те са при 19,24% обработени СИК протоколи в РИК във вота за Народно събрание. ГЕРБ-СДС са първи с 22,24% подкрепа, а ДПС има 19,83% от гласовете. Коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" се подрежда трета с с..

публикувано на 10.06.24 в 06:11

Паралелно преброяване на "Галъп": ДПС е втора сила, "Величие" - с 4,4%

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в резултат на днешните избори за Народно събрание с 24,5%, сочат данни от паралелно преброяване на социологическа агенция "Галъп" при извадка 65%. На втори място е ДПС с 15,8%, следвано от ПП-ДБ с 15%. С четвърти резултат е "Възраждане" - 14,3%. Следват БСП със 7,8% и "Има такъв народ" с..

публикувано на 09.06.24 в 23:17

Приключи изборният ден в област Плевен

Изборният ден в област Плевен приключи успешно в 21 часа. Гласуването беше удължено заради желаещи да гласуват след 20 часа в секции в Община Плевен, съобщиха от РИК. В Районната избирателна комисия вече пристигна първият протокол - този от секцията в затвора, каза Ярослав Димитров, председател на Районната избирателна комисия...

публикувано на 09.06.24 в 23:00