Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишена заболеваемост от коронавирус е отчетена в област Смолян

Повишена заболеваемост от коронавирус е отчетена в област Смолян за последната седмица. 
Подробности от директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева:
"След като няколко седмици имахме спад в заболеваемостта, в последната седмица наистина случаите се увеличиха. Това  се потвърждава за варианта омикрон, той е силно заразен и преминава леко. В четирите многопрофилни болници в областта няма натиск, има достатъчно легла и по отношение на болничното лечение няма напрежение."

Повече чуйте в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още
В РУО-Кърджали се състоя церемонията по награждаването на шест изявени учители с отличието

Шестима учители получиха почетното отличие "Неофит Рилски" в Кърджали

С почетното отличие „Неофит Рилски“ днес бяха отличени шестима учители и директори на училища от Кърджали и региона. Това са Мелихат Салим от СУ "Васил Левски" в Ардино, Катя Анева от СУ "Васил Левски" в Крумовград, Диана Георгиева от ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали, Цветана Димитрова от СУ "П.Р.Славейков" в Кърджали, Нели Арнаудова от ОДК в Кърджали и..

публикувано на 23.05.24 в 13:14

Държавата отпуска за разкопки на Перперикон около 500 хил. лв.

Министерски съвет отпуска близо 2 милиона лева за пет археологически обекта в страната сред, които е и скалния град Перперикон. За разкопките това лято на Перперикон са заложени около 500 хиляди лева. "Разчитаме много на тези средства, за да могат всички тези пет обекта да вървят напред в своето разкриване - те са големи обекти, повечето от тях..

публикувано на 23.05.24 в 12:46

Дъжд и гръмотевици на 23 май, възможни са градушки

Предимно облачно и дъждовно е времето на 23 май в региона. Сутринта температурите в Кърджали и Хасково бяха 15 градуса, в Смолян - 13. От Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха за Радио Кърджали, че времето ще се зъдаржи предимно облачно през целия ден. Ще има и валежи - в следобедните часове в Родопите интензивни и с гръмотевици. Ще..

публикувано на 23.05.24 в 11:32

Четирима са задържани след сбиване в Кирково

Четирима са задържани в Районното управление в Кирково след скандал между две групи в село Бенковски, съобщиха от полицията. Инцидентът е от 21 май.  След сбиване с над 10 участници полицията в Кирково започна проверка, в хода на която бяха снети обяснения от замесените в конфликта. От събраните до момента данни в основата на инцидента са били..

публикувано на 23.05.24 в 11:15

Президентът Румен Радев на аудиенция при папата

Президентът Румен Радев и водената от него делегация ще бъдат на аудиенция при папа Франциск във Ватикана по повод 24 май - Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Аудиенциите при Главата на Римокатолическата църква са знак на внимание към българската държава и българския народ...

публикувано на 23.05.24 в 11:11
Снимката е илюстративна

Полицията взима мерки за безпроблемни балове

Засилено полицейско присъствие ще има по време на абиториентските балове в Кърджали. От полицията съобщиха, че са планирани коплексни мерки, като на фокус ще бъде личната безопасност на абитуриентите  по време на тържествата, при придвижване с автомобили и охраната на реда около заведенията, където ще се устройват празниците на зрелостниците...

публикувано на 23.05.24 в 11:00

Отборът на СУ „Отец Паисий“ в Кирково спечели областното състезание „Млад огнеборец“

С най-добри резултати в състезанието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ отборът на СУ „Отец Паисий“ в село Кирково зае първо място и стана областен първенец.  На второ място се класираха младите огнеборци от СУ „Паисий Хилендарски“ в село Припек, трети е отборът на СУ „Христо Смирненски“ в село Черноочене. От четвърто до шесто..

публикувано на 22.05.24 в 15:30