Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само един случай на коронавирус в Кърджали

Един нов случай е регистриран в област Кърджали за последното денонощие. В област Смолян новите случаи са 6, в област Хасково - 5, сочат данни на Единния информационен портал.

222 са новите случай на коронавирус у нас. Положителни са близо 7 на сто от направените 3266 теста.

Двама души са починали заради инфекцията.

10 са новопостъпилите за денонощие в болничните заведения. Общият брой на хоспитализираните е 1056. От тях 116 са в интензивни отделения.

Оздравелите са 702.

95 са поставените дози през изминалото денонощие. Хората със завършен ваксинационен цикъл вече са 2 053 686 души. С бустерна доза са 738 030 души




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нови детски площадки в 15 села в община Кърджали

Девет населени места в община Кърджали се сдобиха с новоизградени детски площадки. На новите придобивки вече се радват в селата Широко поле, Звезделина, Калоянци, Мургово, Перперек, Горна крепост, Долна крепост, Чифлик и Жинзифово. До дни ще бъдат завършени площадките в още 6 села: Сипей, Мост, Звиница, Конево, Рани лист и Висока поляна. Така в..

публикувано на 06.06.24 в 17:22

Лични лекари от Момчилград се съмняват в скрита заболеваемост от коклюш

Семейни лекари от Момчилградп имат съмнения за скрити случаи на коклюш в общината , съобщи д-р Невин Садъкова. Д-р Невин Садъкова: “Мисля, че при нас има неоткрит коклюш. Не може да бъде открит, защото хората не искат да дадат едни 50 лева за изследване.“  Тестовете за коклюш са платени от пациента, вземат се подобен начин като за Covid,..

публикувано на 06.06.24 в 17:15

Вицепрезидентът Йотова се срещна с турския посланик

Възможностите за повече съвместни културни инициативи между България и Турция обсъдиха на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и новият турски посланик Мехмет Саит Уянък. Посланик Уянък е представил предложението на южната ни съседка за откриване на турски културен център у нас, както и на български културен център в Турция.  Вицепрезидентът..

публикувано на 06.06.24 в 16:19

Общо 25 секции ще има в арестите и в затворите в страната

На изборите в неделя ще има 25 секции в затворите и арестите у нас. Това съобщиха от Министерството на правосъдието. От ведомството посочват, че ресорният служебен министър Павлова е посетила затворите в Стара Загора и в Сливен, като във фокуса на проверките бе подготовката и организацията в местата за лишаване от свобода на изборите за членове на..

публикувано на 06.06.24 в 15:44

Общинският басейн в Кърджали няма да работи

И това лято в Кърджали няма да работи общинският басейн. Няма да има плувно лято. Това каза треньорът по плуване Иван Кръстев. Иван Кръстев: „Продължаваме да тренираме в покрития басейн в Езиковата гимназия, но басейнът е малък и възможностите са ограничени. Мащабно плувно лято няма как да имаме, защото няма подходяща база.“

публикувано на 06.06.24 в 15:09

Десислава Маринова от СУ „Петко Рачов Славейков“ се класира на трето място в международен конкурс

Десислава Маринова от 11“а“ клас на СУ „Петко Рачов Славейков“ се класира на трето място в Единадесетия международния младежки литературен конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена", проведен в град Бургас и организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество АЛЕФ. По този повод се проведе се тридневен фестивал в Бургас,..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Градският парк в Момчилград става по-атрактивен

Градският парк "Нури Адалъ" в Момчилград ще стане по-зелено и по-удобно място за отдих. Това ще се случи след проект, спечелен от общината пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.   Зелените площи на любимия на жителите и на гостите на Момчилград парк ще се увеличат за сметка на постройки и съоръжения, които ще бъдат..

публикувано на 06.06.24 в 11:16