Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Дечев: Обновихме 15 км водопроводи, въпреки че това трябва да е приоритет на държавата

Основната цел на бъдещето управление трябва да е оставането на младите хора в Хасково

| Интервю
Станислав Дечев, кмет на Хасково
Снимка: Община Хасково

Станислав Дечев, кмет на Хасково:

Водата остава най-големия проблем на Хасково, въпреки че по време на вече изтичащия мандат положихме много усилия в тази посока. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали кметът на Хасково Станислав Дечев. Според него вече са обновени над 15 км от водопроводната мрежа на Хасково. По Водният цикъл се работи предпроектно, за да може да се реализира скоро.

5 улици се асфалтират в момента, а за още 5 ще бъдат изготвени проекти, за да могат да се финансират от следващ бюджет. 

Успяхме да ремонтираме 16 спортни площадки в близост до училищата. Новият басейн ще бъде добра основа за развитието на водните спортове в Хасково. Зад басейна се изгражда спортен комплекс от няколко игрища.

Успяхме да завършим парка зад ДНА, което е най-големият реализиран проект и най-голямата инвестиция в инфраструктура. 

Както и да обновим голяма част от настилките в двата големи парка на Хасково - "Кенана" и "Ямача". 

Поставена е и добра основа за подобряването на качеството на въздуха в Хасково - проектът за закупуване на 5 електрически автобуса и зарядни станции за тях.

Следващата стъпка ще е реализацията на проекта за подмяна на инсталациите за твърдо гориво с климатици и екологично чисти уреди за отопление.

Най-голямата цел на бъдещите управляващи на Хасково след местните избори, които и да са те, трябва да бъде запазването и привличането на младите хора в Хасково. 

Всички останали политики трябва да бъдат ориентирани към тази основна цел, смята Станислав Дечев.

Кметът Станислав Дечев изказа съболезнования на близките на жертвите на водното бедствие по Южното Черноморие. 

И припомни, че част от тържествените събития по повод празниците на града 8-ми септември са били отменени заради националния траур.

Според него, най-големите предизвикателства в последните 4 години са били ковид-пандемията, липсата на бюджет и непрестанната смяна на правителства.

Цялото интервю на Божидар Събев с кмета Станислав Дечев, излъчено в сутрешния блок на Радио Кърджали "След първото кафе" може да чуете в прикачения файл.    

  

По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Ивайло Ябълкаров и Силвия Теофарова

Проучване разглежда готовността приемни семейства да отглеждат деца-бежанци

Каква е възможността деца бежанци да бъдат настанени в приемни семейства и какви са притесненията и нагласата на обществото и на приемните родители, които биха приели такива деца. Това обсъждаха в Кърджали представители на Фондация "Мисия Криле", местни институции и приемни семейства. Проучването е подкрепено от УНИЦЕФ. А организацията има опит в..

публикувано на 03.06.24 в 17:51

Журналистът Георги Кулов показва лицата на балканския фолклор във фотоизложба

На 3 юни от 18 часа в Арт галерия "Кръг" на бул. "Тракия" в Кърджали ще бъде открита фотоизложбата "Етнопалитра - лицата на балканския фолклор" в рамките на "Мултикултурния град 2024". Автор на снимките е журналистът Георги Кулов. С тази експозиция Арт движение "Кръг" стартира акцията „Журналисти и каузи“, в която ще представя журналисти от..

публикувано на 03.06.24 в 16:38

17 картини на бивши и настоящи възпитаници на СУ "Отец Паисий" в благотворителен търг

17 картини на бивши и настоящи възпитаници и приятели на СУ "Отец Паисий" в Кърджали участват в първия по рода си благотворителен търг с тайно наддаване, който събира средства за лечение и възстановяване на нуждаещи се кърджалийци. Аукционът ще продължи до 11 юни, а информация за него може да се намери в социалните мрежи и сайта на училището. На трети..

публикувано на 03.06.24 в 10:10
с.Шумнатица. 2023

Празник на качамака събира гости в Шумнатица

Близо 1400 порции качамак ще бъдат раздадени на гостите на Празника на качамака в кирковското село Шумнатица, който ще се проведе на 1 юни, събота.  Родопският деликатес ще бъде приготвен по традиционна местна рецепта, а брашното за него ще бъде смелено във възстановената през 2016 година воденица в селото.  Заместник-кметът на Община Кирково..

публикувано на 29.05.24 в 10:29
Нашественикът

Нашествениците са победени поне за 10 години

Приключи пръскането срещу каламитета на намножаване на марокански скакалци и в община Кърджали.  С два вертолета бяха третирани 4 200 дка обработени площи, съобщи за Радио Кърджали д-р Георги Грозев, директор на областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Ден преди това приключи и пръскането с вертолети на..

публикувано на 28.05.24 в 01:58
Стилияна Николова

Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида" започна

В Хасково започна Шестият международен турнир по художествена гимнастика "Кралица на Аида". В него участват около 600 гимнастички. Те са от 23 клуба от страната, Босна и Херцеговина и Черна гора. Той се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика Аида, към който тренират и кърджалийските гимнастички. Около 80 от тях взимат участие в през..

публикувано на 25.05.24 в 12:35

Започна Фармфест "Момчилград"

Близо 50 фермери и производители вземат участие във втория Фармфест "Момчилград". Той беше открит в 10 ч.  с изпълнението на гайдарски състав "Войводите" в подножието на лесопарк "Момчил юнак". В началото на Фармфест "Момчилград" беше раздаден курбан за здраве и берекет.  Посетителите могат да видят отблизо местни породи..

публикувано на 25.05.24 в 11:15