Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Милев: Процедурата по финансово оздравяване на Община Кърджали не е прецедент

На последното си заседание съветниците от Кърджали взеха решение за стартиране процедура за финансово оздравяване на общината.
Според общинския съветник Радослав Милев от Демократична България това, че влизаме във финансово оздравяване в никакъв случай не подобрява финансовото състояние на общината:
"Процедурата по финансово оздравяване на общината не е прецедент, случва се за трети или четвърти пореден път. Тя се налага от Министерството на финансите, тъй като има показатели, които се следят и когато някой от показателите влезе в някакви рамки, автоматично общината трябва да влезе в този режим на финансово оздравяване... В един момент показателите се подобряват и излизаме от това финансово оздравяване. но при всички случаи това, че влизаме и излизаме в тази процедура по никакъв начин не подобрява финансовото състояние на общината. Даже напротив."
Милев обясни още, че няма информация за реалните задължения на община Кърджали към други физически и юридически лица и припомни, че многократно е задавал този въпрос на предишното ръковоство на общинската администрация, но не е получавал отговори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 13:42

Отклониха движението за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа

Временна организация на движението на главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ в района на село Върхари заради пътнотранспортно произшествие Движението по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършва по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.   Сигнал за..

публикувано на 12.05.24 в 10:28

Международен ден на сестринството: Недостиг на близо 17 000 медсестри у нас

Държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяка лечебна структура, така че да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото изискване да се прилага за акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти. Затова настояват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с днешния Международен ден на..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина

Над 26 300 са потвърдените досега заявления за гласуване в чужбина за изборите за народни представители, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия. З аявления се приемат до 24 часа българско време на 14 май. Те служат за образуване на секции зад граница при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място...

публикувано на 12.05.24 в 09:34

Сийка Хашева е избрана за библиотекар на годината в Смолянска област

Сийка Хашева от село Загражден, община Баните, получи приза „Библиотекар на 2023 година“. Тя бе наградена на официална церемония днес в Регионалната библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян по случай професионалния празник на българските библиотечни и информационни специалисти. „Сийка Хашева е библиотекар в НЧ „Христо Ботев 1934“ – село Загражден...

публикувано на 12.05.24 в 08:10

Kърджали не е сред общините с положителен естествен прираст

Естественият прираст на населението в България се е върнал в границите отпреди Covid-пандемията заради отчетената през миналата година по-ниска смъртност.  Въпреки това населението в повечето общини продължава да намалява.  През миналата година в 220 от 265 общини в страната населението продължава да намалява, въпреки общата положителна демографска..

публикувано на 12.05.24 в 07:00

В Златоград провеждат празник на чевермето

За 13-та поредна година Златоград посрещна гости от цяла България и от съседна Гърция на  традиционния празник на чевермето. По установена традиция, кметът на Златоград Мирослав Янчев, облечен в носия и с гайдата, от рано сутринта посреща гости в автентичния занаятчийски кът: "Ние правим празник на фолклора, празник на обичаите, местните,..

публикувано на 11.05.24 в 16:45