Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрифт шоу събира средства благотворително

Клуб "Колите в Смолян" организира поредното благотворително дрифт шоу в помощ на тежко пострадал млад мъж. Днес от 13.00 ч организаторите канят всички родопчани на полигона в село Полковник Серафимово, за да помогнат на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив. Момчето има частично прекъсване на гръбначния мозък след катастрофа. Семейството му пробва лечения в цял свят, но за жалост на този етап са неуспешни. Лекарите обаче дават надежда за възстановяването на младия мъж, тъй като през цялото време не спира да тренира, полага неимоверни усилия и се не отказва за миг да стъпи на краката си. В този момент семейството му, което до сега се е справяло само с разходите по лечението, не разполага с необходимите средства да продължи лечение в Тайланд, където медиците му дават 85 процента шанс за пълното му възстановяване. Именно затова представители на „Колите в Смолян“ се включват в благородната инициатива.
Само за миналата година момчетата от „Колите на Смолян“ са организирали четири благотворителни кампании, в които са събрани над 32 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Коня посети Черноочене

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед прие в кабинета си своят колега Угур Ибрахим Алтай - кмет на Голяма Община Коня от Република Турция. Двамата обсъдиха възможностите за сътрудничество и обмяна на опит в различни сфери, между които благоустрояване, местни инициативни и туризъм. На базата на създадените добри взаимоотношения ще се..

публикувано на 12.05.24 в 16:16

160 деца преминаха през безплатни прегледи на очите в Момчилград

За трета поредна година Община Момчилград проведе кампания за профилактика на детското зрение в детските градини на територията на общината. Очният скрининг позволява да се идентифицират навреме децата с потенциални зрителни проблеми и те да бъдат насочени за преглед при офталмолог.   През месец май бе извършен скрининг на близо 160 деца от..

публикувано на 12.05.24 в 16:06

Движението за ГКПП "Маказа" е възстановено

Движението в района на село Върхари е възстановено след извършения оглед на мястото на пътнотранспортно произшествие. Трафикът по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършваше по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.  Сигналът за катастрофата между три..

публикувано на 12.05.24 в 15:14

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 13:42

Отклониха движението за ГКПП „Маказа“ заради катастрофа

Временна организация на движението на главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ в района на село Върхари заради пътнотранспортно произшествие Движението по главния път от Кърджали към ГКПП „Маказа“ се извършва по маршрут от спирка „Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.   Сигнал..

публикувано на 12.05.24 в 10:28

Международен ден на сестринството: Недостиг на близо 17 000 медсестри у нас

Държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяка лечебна структура, така че да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото изискване да се прилага за акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти. Затова настояват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с днешния Международен ден на..

публикувано на 12.05.24 в 09:35

Над 26 300 заявления за гласуване в чужбина

Над 26 300 са потвърдените досега заявления за гласуване в чужбина за изборите за народни представители, подадени чрез електронната система на Централната избирателна комисия. З аявления се приемат до 24 часа българско време на 14 май. Те служат за образуване на секции зад граница при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място...

публикувано на 12.05.24 в 09:34