Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасково празнува 6 май - Гергьовден и Ден на храбростта и Българската армия

Община Хасково и Военните формирования в Хасково и Корен организираха тържествено честване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. 

Венци и цветя на признателност пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ поднесоха заместник областният управител Митко Петров, заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и Динко Тенев, представители на  командването на Военните формирования в Хасково и Корен. 

Почетният строй на военнослужещите от двете военни поделения прие временно изпълняващият длъжността командир на Военно формирование 52 740 майор Георги Пасков. Командващ ритуала беше лейтенант Габриела Стефанова. Слово по повод празника на българската армия произнесе майор Георги Пасков, а Гергана Димитрова- внучка на генерал Ванко Димитров, разказа за славните победи на Българската армия. 

В празничния ритуал участва Духов оркестър Хасково. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Подготвят за плаж зоната от Фанари до Ароги, Гърция

До 15 юни ще бъде готова за плажуващи крайбрежната зона от Фанари до Ароги, съобщи кметът на Комотини Янис Гаранис. Предвижда се почистване на плажната ивица, косене на треви край пътищата. Работните дейности по подготовката на плажовете за летния сезон са започнали от 15 май. Работещи в крайбрежната зона на Ароги се оплакаха от непочистения плаж в..

публикувано на 05.06.24 в 12:09

Увеличават се безработните на възраст над 55 г.

Увеличава се броят на на възрастта на безработните  на територията на област Кърджали.  С най-голям дял са възрастовите групи над 55 г.  информира Метин Хафъзсалим, директор на Дирекция "Бюро по труда" - Кърджали:

публикувано на 05.06.24 в 12:02

Полицаи яхнаха велосипеди в Гърция, помагат на туристите

Полицаи на велосипеди оказват всякаква помощ на туристите в Гърция. Властите приканват при необходимост туристите да се обръщат към тях. Днес туристите в град Катерини останаха приятно изненадани от полицаи на велосипеди, които са готови да окажат всякаква помощ на почиващите. От утре и на Халкидики се включват полицейски екипи на велосипеди по цялата..

публикувано на 05.06.24 в 10:42

Лек автомобил пламна по пътя към Маказа

Лек автомобил „Мерцедес“ се е запалил по време на движение около 13 часа вчера на главния път за ГКПП „Маказа“ в землището на село Загорско. Няма пострадали. Екип на РСПБЗН-Момчилград е потушил огъня. Изгорели са: автомобилът и документи в него. Според пожарникарите причина за произшествието е техническа неизправност.

публикувано на 05.06.24 в 10:35

Бой в Бенковски приключи със средна телесна повреда

Проверка за нанесена средна телесна повреда е образувана в РУ-Кирково с разпореждане на Районната прокуратура. При сбиване между две групи в село Бенковски на 21 май около 8 часа 23-годишен е пострадал и впоследствие при медицински преглед било установено, че има счупване на лакътна кост. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция". 

публикувано на 05.06.24 в 10:32

Обявиха кампания за Курбан Байрам

За предстоящият мюсюлмански празник Курбан Байрам  Мюсюлманско изповедание в Република България обявява Национална дарителска кампания  за курбани под надслов ,,Да споделим курбана си“. Сезер Садуллов, районен кординатор за област Кърджали, обясни, че който иска да заколи курбан, но няма физическа възможност, може да направи заявка за това:

публикувано на 05.06.24 в 10:28

166 полицаи са включени в акция в Хасково

В Хасково е в ход специализирана полицейска акция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите. Във фокуса ѝ обаче попадат също битовата престъпност, държане и разпространение на наркотици и безопасност на движението по пътищата, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Хасково Иван Расоков...

публикувано на 05.06.24 в 10:13