Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР

Биг бендът на БНР открива своя концертен сезон

солист Анди Скофийлд

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще открие концертния си сезон с впечатляваща програма, включваща авторска музика на един от най-успешните и утвърдени европейски джаз музиканти Анди Скофийлд. Още от началото на 90-те години на миналия век Анди често гостува в София, свири и записва с водещи български музиканти като Антони Дончев, Христо Йоцов, Васил Пармаков и други. Сега с огромно удоволствие се завръща, за да застане пред Биг бенда на БНР и да представи изцяло своя авторска програма.

Публиката ще има възможността да чуе невероятния джаз саксофонист Анди Скофийлд и неговата музика на 23 ноември от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, Департамент „Музика“ към НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!


Анди Скофийлд е саксофонист, композитор, аранжор и преподавател от Манчестър, живеещ сега в Прага. Той е член-основател на новаторския Creative Jazz Orchestra в Обединеното кралство от средата на 90-те години, работейки заедно с международни артисти като Кени Уилър, Бил Фрисъл, Питър Ърскин, Майк Гибс, Винс Мендоса и Джон Тейлър. Реализира турнета и записва с различни изпълнители като Джордж Майкъл и Антъни Бракстън.

През 2019 г. неговият компактдиск с авторска музика „Suite For JT“ е издаден от лейбъла Animal Records, включващ видни музиканти от чешката джаз сцена.

Активно концертира на европейската джаз сцена и е член на няколко европейски джаз формации. Понастоящем ръководи Биг бенда Jazz Dock Orchestra в Прага, за който е основен композитор и аранжор и с който издава през септември 2023 г. компактдиск с авторска музика. Също така е участвал в аранжиментите на Би Би Си Биг Бенд, клубния джаз оркестър Рони Скот‘с и Биг бенда на Чешкото радио.


По публикацията работи: Полина Цвяткова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие. "Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

"Темпераментни ритми" в следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Следващият концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски ще бъде на 7 юни от 19 часа в зала „България“. Концертната програма ще започне с Vivace e molto ritmico - една от частите на балетната музика за симфоничен оркестър „Орис“ от композитора Румен Байрактаров , която той специално..

обновено на 03.06.24 в 14:27

Младежки джаз фест София гостува на БНР

Лауреати от Младежки джаз фест София ще изнесат концерт в Първо студио на Българското национално радио на 12 юни от 19 часа. В концерта ще се представят най-изявените участници от последните издания на фестивала – вокалисти, инструменталисти, композитори и състави. Изпълненията на младите музиканти ще бъдат в съпровод на джаз трио в състав:..

публикувано на 03.06.24 в 14:25

"Музика в портрети"

На 23 май от 19 часа в Първо студио на БНР Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи поредния си концерт от проекта  „Музика в портрети” . Тазгодишното издание на проекта ще срещне публиката с трима виртуозни изпълнители – певицата Магдалена Карамитева , кавалджията Димитър Карамитев и гъдуларят  Димитър Гугов..

публикувано на 21.05.24 в 11:01

Юбилеен концерт на композитора Красимир Милетков

Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще отпразнува един специален юбилей – 70 годишнината на българския творец и създател на любими музикални произведения, както за деца, така и за възрастни – Красимир Милетков . Концертът ще се състои в Първо студио на БНР на 28-ми май , вторник от 19:00 часа . На събитието ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 15:03