Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на Царибродски народен оркестър

Царибродският народен оркестър е създаден през 2010 година. Оркестърът изпълнява стара градска и народна музика от Сърбия и България с желание да съхранява традиционната музика на хората от тази част на Балканите. През изминалото десетилетие участват в програмите на общественото Сръбско радио и телевизия (RTS), няколко пъти на традиционния фестивал на малцинствата в Ниш, където представят традициите на българите от Сърбия и почти на всички мероприятия, които имат за цел съхраняване на културата и традицията на малцинствата.

През 2011 г. участват в един от най-значимите фестивали за народна музика в България „Пирин фолк“ в град Сандански и печелят Втора награда на публиката за авторската песен „Мила сестро, Стара планино“.

Оркестърът се състои от ентусиасти, които имат свои професии, но ги събира любовта към музиката.

През 2019 г. записват първия си и досега единствен албум с десет песни, три от които са авторски. Албумът бе записан във Второ студио на Българското национално радио. 

На 30 октомври в Първо студио на БНР те ще изнесат специален концерт за българската публика.

Не пропускайте!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

*Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА „Панчо Владигеров“, специалност „Музика“ към СУ, катедра „Музика“ към НБУ и АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, срещу  ученическа или студентска карта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Карнавал на животните“ с допълнителна дата в Първо студио на БНР

Симфоничният оркестър, Константин Илиевски и Марио Ангелов ще представят отново "Карнавал на животните" от Сен-Санс в Първо студио на БНР на 25 юни, вторник, от 10:30 часа. Тази е последната дата за това очаквано от малчуганите събитие. "Карнавал на животните" беше представен вече два пъти в БНР. През зимата Радиосимфониците подготвиха два специални..

публикувано на 04.06.24 в 09:48

"Темпераментни ритми" в следващия концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Следващият концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски ще бъде на 7 юни от 19 часа в зала „България“. Концертната програма ще започне с Vivace e molto ritmico - една от частите на балетната музика за симфоничен оркестър „Орис“ от композитора Румен Байрактаров , която той специално..

обновено на 03.06.24 в 14:27

Младежки джаз фест София гостува на БНР

Лауреати от Младежки джаз фест София ще изнесат концерт в Първо студио на Българското национално радио на 12 юни от 19 часа. В концерта ще се представят най-изявените участници от последните издания на фестивала – вокалисти, инструменталисти, композитори и състави. Изпълненията на младите музиканти ще бъдат в съпровод на джаз трио в състав:..

публикувано на 03.06.24 в 14:25

"Музика в портрети"

На 23 май от 19 часа в Първо студио на БНР Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи поредния си концерт от проекта  „Музика в портрети” . Тазгодишното издание на проекта ще срещне публиката с трима виртуозни изпълнители – певицата Магдалена Карамитева , кавалджията Димитър Карамитев и гъдуларят  Димитър Гугов..

публикувано на 21.05.24 в 11:01

Юбилеен концерт на композитора Красимир Милетков

Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова ще отпразнува един специален юбилей – 70 годишнината на българския творец и създател на любими музикални произведения, както за деца, така и за възрастни – Красимир Милетков . Концертът ще се състои в Първо студио на БНР на 28-ми май , вторник от 19:00 часа . На събитието ще бъдат..

публикувано на 13.05.24 в 15:03