Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквайте тази неделя в "Градус"

Нарочно изчаках да мине седмица. 
Знам , че много хора ще се обидят и даже ще ме заклеймят, че не съм достатъчно патриот, защото бъркам в раната от загубата на Кубрат Пулев срещу Кличко. Нека. Мисля, че като един от близо двата милиона българи, които преболедуваха този мач, имам право да кажа, каквото мисля.
Кобрата изгуби мача и го изгуби категорично. И докато падаше в нокдауни, падахме и всички ние, и ни болеше заедно с него, макар и само сърцето! Мачът свърши. Респект към Кубрат, че имаше смелостта да опита! Дотук добре. 
После се подхвана една патриотарска истерия: мафия!; допинг!; моралният победител бил Кобрата!; мамата!; конспирация!; Кличко имал скрити метални пулове в ръкавиците! (според бабите пред входа!); той (Кличкото) щеше да види, ако... и т.н. Щеше, ама не видя.
Бога ми, щраусовата реакция на  много българи пред очевадната истина е поредното доказателство за българския произход на македонците! Защото ние подскочихме, точно както те подскачат пред огледалото на историята!
Жалкото е, че Кубрат се държи по същия начин и нема доблестта да уважи противника. Жалкото е, че наметнал трикольора на рамене, кралят е гол , бит и се самоунижава! Междувременно продължава да "псува" победилия и между ругатните иска реванш, а всяка следваща обида към украинеца го отдалечава с още едно куково лято от нова среща с него!
Мойте уважения, Кубрате, ама стига приказки! Не е срамно, че си изгубил. Срамно е, че си стискаш очите и ругаеш кривата нива, и кривия космос.
Стискам ти палци пак да те видя, пораснал и помъдрял на световния ринг. И пак ще викам за теб заедно с  всички българи. 
Дотогава- със здраве!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Лъчо Балтанов с последен мач за първия отбор на Ботев

Лъчо Балтанов ще изиграе последния си мач с екипа на Ботев срещу Арда. Ето какво съобщиха от клуба: В предстоящия мач с Арда един от нашите капитани Лъчезар Балтанов ще изиграе последния си мач с първия отбор на Ботев (Пловдив). От следващия сезон Балтанов ще е играещ помощник треньор в дублиращия тим на Ботев. Елате на стадиона в понеделник (27 май),..

публикувано на 22.05.24 в 18:03

Италианци искат талант на Ботев

Отборът на Болоня, който заема третата позиция в Серия „А“ и е сигурен участник в Шампионската лига през следващия сезон, е поискал под наем от Ботев (Пловдив) младия талант Димитър Папазов. Новината съобщи италианският журналист Лоренцо Лепоре. Според информацията шефовете на „червено-сините“ се поискали под наем Папазов с опция за закупуване, но..

публикувано на 22.05.24 в 17:59

Първи фестивал Психология на щастието през юни в Пловдив

Какво е щастието и как можем да го постигнем? Как да превърнем "Аз не мога" в "Аз мога и искам"? Как да развием своя личен магнетизъм? Как да утвърдим собствената си щастлива личност в обществото? Отговорите н а тези фундаментални въпроси и на още много други, получихме от Йорданка Рабаджийска - специалист по позитивна психология. Тя бе гост в..

публикувано на 22.05.24 в 17:28

Загубихме голямо име! Починал е Божидар Статев!

"Небето заблестя по-ярко с още една звезда! Почивай в мир, Божидар Статев!", пише на неговия фейсбук профил. Статев е известен пловдивски спортен журналист и волейболист. Завършил е Механотехникума в Пловдив и СУ "Свети Климент Охридски" - специалност "Българска филология".  Дългогодишен състезател е на "Локомотив" (Пд) и националния отбор на България...

публикувано на 21.05.24 в 18:04

Ботев (Пловдив) се похвали с четирима юношески национали

Четирима юноши на Ботев (Пловдив) бяха повикани за националния отбор на България до 19-годишна възраст. Силните игри на Димитър Папазов, Ивайло Видев, Велиян Видолов и Димитър Диклиев не останаха незабелязани от треньора на тима Йордан Петков. Четиримата ще се включат в лагера на България U19 от 3 до 10 юни в Румъния, където националният тим ще изиграе..

публикувано на 21.05.24 в 17:54