Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на Националния стадион "Васил Левски".

".След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион „Българска армия“.

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти като построяването на нов „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата изпълнителни директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев", съобщиха още от клуба..




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
ЦСКА 1948 обърна Ботев с 2:1

"Ботев" е аут от битката за седмото място

ЦСКА 1948 се доближи на победа от заветното седмо място, което дава право на бараж за Европа, след като обърна Ботев (Пловдив) с 2:1  в среща от 35-ия кръг. На стадиона в Бистрица носителите на Купата, които доиграват сезона, поведоха в резултата пет минути след началото на второто полувреме след точната дебютен гол на Кристиан Нвачукву. Десет минути..

публикувано на 23.05.24 в 22:31

Кулинарен фестивал за ценители и любители

И тази година всички любители на добрата, тертиплийски приготвена храна ще могат да се потопят в поредното издание на Plovdiv Food Park Festival, който стартира на 30 май и ще продължи до 2 юни.  Овкусен със сол-пипер, ухание на канела, мента, карамел и хмел, тази година  фестивалът обръща специално внимание на нетрадиционни ястия, инернационални..

публикувано на 23.05.24 в 17:29
Александър Томаш,

Локо се раздели с Александър Томаш

Александър Томаш повече няма да води Локомотив (Пловдив), съобщиха официално от клуба. "Днес се проведе среща между собственикът на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителният директор Венко Рахталиев, спортният директор Илко Пиргов, членът на борда на директорите Димитър Палазов и Александър Томаш. След нея беше взето решение Александър Томаш да..

публикувано на 23.05.24 в 17:24
България игра контрола с Иран на стадион

Националите ще играят на стадион "Христо Ботев"

Националният отбор на България ще домакинства на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в мачовете си до Нова година, заяви президентът на БФС Георги Иванов. Футболният ни съюз ще се възползва от най-новия изграден стадион у нас, за да посреща противниците.  "Смятам, че едно прекрасно съоръжение е стадион "Христо Ботев" и националният отбор ще изпита..

публикувано на 23.05.24 в 16:47

Голът на Конте е номер 1 във финала за Купата

Голът на Антоан Конте, с който Ботев (Пловдив) поведе на Лудогорец с 1:0 във финала за Купата на България, бе определен за номер 1 в мача. Българската професинална футболна лига пусна допитване сред футболните фенове, които можеха да избират между петте попадения в мача, който пловдивчани спечелиха с 3:2. Антоан Конте засече топката с глава,..

публикувано на 23.05.24 в 16:04