Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

| обновено на 02.05.24 в 12:23 | Интервю
3
Снимка: Соня Станкова

"Стратегически аспекти на маркетинга" е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев. Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от Южен-Централен район за планиране. Авторът е предложил собствен модел за информационно осигуряване на процеса на сегментиране, таргетиране и позициониране, за който вярва, че е сърцевината на стратегическия маркетинг. Книгата е безплатна за маркетолози, колеги, приятели и студенти на Любомир, който е и бивш журналист от екипа на Радио Пловдив. Целият хартиен тираж на книгата авторът подарява на своите съмишленици, а в интернет книгата само за 2 дни има над 400 разглеждания и тегления, защото е безплатна. Хартиеното копие вече е подарено на някои студенти на д-р Стойчев от филиала на ПУ в Смолян.

Любомир Стойчев е доктор по икономика и управление във Факултета по икономически и социални науки на ПУ „Паисий Хилендарски“ от 2017 г. Води упражнения и лекции по маркетинг, комуникационна политика, пиар, взаимоотношения с медиите. Във филиала на университета в Смолян преподава стратегически и индустриален маркетинг. Авторът е бил редактор, водещ и репортер в БНР – Пловдив, както и експерт по връзки с обществеността и медиите на Община Пловдив и също на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата. Научни интереси: маркетингова комуникация, PR, B2B маркетинг, стратегически маркетинг, масмедии, дигитален маркетинг.

Какво провокира д-р Стойчев да подарява книгата му за маркетинг на неговите студенти? Може да чуете повече от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията
Веси Кокалчева, българска учителка в Лондон

Носим България в сърцето и празника в душата

На 24 май говорим с педагога  Веси Кокалчева , преподавател с 45-годишен стаж. От 18 години тя живее в Лондон, работила е в две български неделни училища, сега е учител на свободна практика. Пред Радио Пловдив тя сопдели, че българите в британската столица ще отбележат празника на светите братя Кирил и Методий официлано тази събота и неделя, тъй..

публикувано на 24.05.24 в 18:32

Българите знаят ролята на своя език в световната култура

"Когато солунските братя се борят за нашата писменост, те са направили това, което много по-късно ние добавяме в химна им -  към огнения дух са добавили огнения меч. Огненият меч ние българите сме употребявали и продължаваме да употребяваме по един достоен начин – знаем какви автори, изпълнители и музиканти имат българите. Ние продължаваме..

публикувано на 24.05.24 в 16:39

Краснописанието е път за духовно усъвършенстване

Една от проявите в Пловдив на днешния 24 май е демонстрация на ръчно калиграфско изписване. В градината на Къщата музей „Христо Г. Данов“ в Стария град всеки желаещ може да се докосне до изкуството на красивото писане. Ще бъде показано как се изписва Старобългарско уставно писмо, а също и ренесансовият шрифт Канчелареска (Cancellaresca) във..

публикувано на 24.05.24 в 14:54

Виктор Костов от НУМТИ - Пловдив към Виенската консерватория

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 14 млади пловдивски творци получиха награда "Почетна значка" от община Пловдив.   За своите творчески постижения бяха отличени  Илиян Тиганев – диригент и председател на ППД „Ангел Букорещлиев“,  Юлия  Йорданова – Керана, актрисата..

публикувано на 24.05.24 в 12:34

Мечтая един ден български учен да получи Нобелова награда

Проф. Д-р Милен Георгиев, ръководител на Лаборатория по Метаболомика в Институт по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН и на отдел “Растителна клетъчна биотехнология” в Центъра за върхови постижения по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив получи за рекорден четвърти път с награда за наука „Питагор“. За последните пет години..

публикувано на 24.05.24 в 12:13