Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнес организация критикува България за отношението към ЕРП-тата

Снимка: БГНЕС


Най -голямата европейска бизнес организация "Бизнес Юръп" критикува България за отношението към електроразпределителните дружества. Думите са на заместник главния директор на организацията Жером Шувен по повод възможността да бъдат отнети лицензите на ЕРП-тата :
Ние смятаме, че всички спорове с тези компании трябва да бъдат предмет на разглеждане на търговските съдилища, а не да се решават по такива административни начини. Смятаме, че това, освен всички други негативни последици, би могло да откаже и много потенциални чужди инвеститори от това да дойдат във вашата страна.
В отговор, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев заяви, че държавата държи на коректността и диалога с инвеститорите, но те от своя страна също трябва да проявяват уважение към институциите:
Нашето желание е чуждестранните компании, които са в България, да спазват българското законодателство и да уважават българските институции. Само така ние можем наистина да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решение. Желанието ни е тези компании и както всички чуждестранни инвеститори да уважават българските институции и тук да имат същото поведение, което те имат в собствените си държави.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени