Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украйна и Русия с интензивна размяна на удари през нощта

Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

Мъж и жена са загинали в руската Белгородска област при атака на украински дронове, съобщава губернаторът Вячеслав Гладков. Пуснатите от бепилотните апарати взривни устройства са подпалили къща в едно от селата. В друго село в района още една машина е паднала без да се взриви, като е нанесла минимални щети по жилищен дом. 

В Калужка област при взрив на дрон е била поразена енергийна инстраструкура. Машината е експлодирала в района на електрическа подстанция, информират местните власти. 

Пожар е избухнал в сграда в топлоцентрала в Смоленска област. Огънят е предизвикан от отломките на безпилотник. За пожар на енергийна инфраструктура заради свален дрон съобщават и в Брянска област. Там са били унищожени общо шест такива апарата.  Руската противовъздушна отбрана е свалила още пет дрона в Курска област. В района няма щети. Унищожена машина има и в Тулска област. 

А в Украйна военната администрация на Сумска област съобщава за руска ракетна атака по гражданска инфраструктура в град Суми. Чути са серия взривове, не се съобщава за жертви и ранени.


По публикацията работи: Калин Дацов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна