Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Кетева дарява хранителни продукти на Дома за стари хора в село Фатово

19-годишна студентка от Смолян събра хранителни продукти в благотворителна кампания за хората от Дома във Фатово.

„Щедростта е дар, който принадлежи на душата. Не зависи от това, което имаш, а от това което си! Ценим благородният жест на всеки един дарител, подкрепил каузата“. Това написа във Фейсбук страничката на дома директорът Снежана Аврамова.

Великденската благотворителна инициатива, подета от 19-годишната Мария Кетева. се осъществи под мотото „Дари усмивка на възрастните хора”. В рамките на месец са събрани хранителни продукти за близо 4000 лева за Дома във Фатово. Студентката зарадва потребителите на дома и с великденски картички, изработени от деца и ученици от Смолян.  


Великденското дарение включва пакети с варива, макаронени изделия, телешко месо, кайма, ягоди, консерви, компоти и конфитюри за диабетици, маслини, яйца и козунаци, прясна пъстърва, сирене, мляко. Момичето е било в непрекъсната комуникация със служителите на институцията през последните седмици, за да решат заедно от какво точно имат нужда потребителите и всичко от хранителните продукти е съобразено с това, за да е  още по-богато и разнообразно менюто.

Общо 65 са потребителите в дома във Фатово и всички те са изключително щастливи от дарението, допълни директорът Снежана Аврамова, която написа във Фейсбук страницата на дома:

"Скъпа Мария, ти си достоен млад човек, стоплил сърцата на хората, настанени в Дом за стари хора село Фатово! С този мил и великодушен жест, доказваш на всички ни, че доброто съществува“.


Дни преди Възкресение Христово сградите и двора на Дома за стари хора във Фатово бяха украсени с великденска украса и днес всички заедно посрещат светлия християнски празник.

Репортаж на Радостина Чернокова чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Евелина Стоянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна