Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни Великденската програма на община Пловдив продължава и днес.

Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от 11 часа в обновената градска градина на ул. „Христо Г. Данов“. 

Традиционният концерт „Класика за Великден“ е възобновен от Фондация за развитие на артистични таланти в партньорство с район „Централен“, а програмата включва популярни класики, изпълнени в съвременни аранжименти специално за перкусии. 

Публиката ще се наслади на Полета на бръмбъра от Римски-Корсаков, ръченицата на Панчо Владигеров, също и на пиеси от Бах, Рахманинов, Арам Хачатурян, Петко Стайнов.Ще чуем и талантливото дуо Аглея Кънева и Александър Вичев. Входът за събитието е свободен.

В 12 часа на площад "Стефан Стамболов" концерт ще изнесе представителният ансамбъл „Марица” към СУ “Св. св. Кирил и Методий” с художествен ръководител Боян Алексиев. 

Кулминацията в празничната програма е от 17 часа на площада пред сградата на общината, когато започва концертът „Той, Тя и Акордеонът“ с участието на  акордеонистите Вероника Тодорова и Калоян Куманов.  

Заедно с тях на сцената ще се качат легендарните музиканти Светлин Стайков – китара, Александър Леков - бас китара, Мирослав Турийски – пиано, Начо Господинов – барабани и струнен квартет в състав: Стилиян Дерменджиев, Теодор Добрев, Петя Кавалова, Анет Артинян. 

Датата съвсем не е избрана случайно, защото на 6 май се чества и Световния ден на акордеона. Концертната програма е премиера за България, събитието е подготвено специално за празничния ден в Пловдив. Входът е свободен!

По публикацията работи: Димитър Владимиров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна