Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порноактрисата Сторми Даниълс даде показания пред съда по дело срещу Доналд Тръмп

Автор:
Сторми Даниълс дава показания в съда в Манхатън
Снимка: Ройтерс

Порноактрисата Сторми Даниълс даде показания пред съд в Манхатън по делото, в което Доналд Тръмп е обвиняван за фалшифициране на бизнес отчетите си в предизборната кампания от 2016 г.

Според обвинението, Тръмп е плати 130 хил. долара на Даниълс, за да не огласява сексуалната връзка помежду им. Бившият президент отрича да е имало изобщо такава връзка.

Днес обаче, в отговор на въпросите на прокурора актрисата разказа в големи подробности за запознанството си с Тръмп и за сексуален акт помежду им през 2006 г.

Даниълс посочи, че Тъмп ѝ е казал, че "това е единственият начин да се измъкнеш от парка с каравани", преди да прави секс с нея в хотелския му апартамент през 2006 г.

Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифърд, каза пред съдебни заседатели в Ню Йорк, че е израснала като дъщеря на самотна майка с ниски доходи, която е отсъствала дни наред и е започнала да работи в стриптийз клубове и в порноиндустрията, преди да срещне Тръмп на голф турнир в Лейк Тахо.

Нюйоркски магнат в сферата на недвижимите имоти по това време, Тръмп беше знаменитост и водещ на популярно телевизионно риалити шоу, известно като "Стажантът".

Даниълс свидетелства във вторник, като заяви, че ѝ е "причерняло", след като Тръмп ѝ е попречил да напусне стаята, въпреки че не е употребявала наркотици или алкохол. Тя посочи, че се събудила на леглото със съблечени дрехи и е напуснала хотелската стая бързо след това.

Показанията прозвучаха точно шест месеца преди следващите избори, на които Доналд Тръмп ще се опита да измести сегашния президент Джо Байдън и отново да влезе в Белия дом.

Доналд Тръмп
По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна