Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на българската култура започват в Кипър

Бившият посланик на България на острова представя книгата си "Скритото очарование на Кипър"
Снимка: Бранислава Бобанац

Дни на българската култура започват  в Кипър. 26-ото им издание се организира от Съюза на българите в Кипър под егидата на посолството на България в Никозия и ще продължи  до края на месеца.

Първата покана е за среща днес със "Скритото очарование на Кипър". Това е заглавието на книгата на бившия посланик на България в Кипър от 2014 до 2018 г. Христо Георгиев, която ще бъде представена пред сънародниците ни.

Танцовият ансамбъл "Канатица" към Съюза на българите в Кипър ще участва в неделя във "Фестивала на разнообразието", организиран от Община Никозия и неправителствени сдружения.

С тържество "Предаваме завета на първоучителите" най-голямото българско училище в Кипър – "Никола Вапцаров" в Никозия, ще чества на 25 май своя 10-годишен юбилей и Деня на светите братя Кирил и Методий.

В дните на културата ще бъде представена електронната и аудио книга за научната и обществена дейност на акад. Анастас Иширков. Тя е изготвена на български и гръцки език от ученици и преподаватели от училище

"Никола Вапцаров" с експертната подкрепа на проф. Димитър Симеонов от Великотърновския университет. Проектът е финансиран по програмата "Неразказаните истории на българите" на Министерството на образованието и науката на България.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна