Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва артистичната програма на Фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик"

| Интервю
Снимка: antistaticfestival.org

Започва артистичната програма на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс "Антистатик". Фестивалът е в разгара на 17-ото си издание.

До 23 май сме подготвили 19 представления - български и международни, посочи пред БНР Вили Прагер - един от основателите на фестивала и хореограф. 

Той отбеляза, че стартът днес ще даде представлението "Радикални мажоретки" на германската хореографка Зуфит Симон. То започва в 19.30 часа в "Топлоцентрала".

Българската танцова платформа на "Антистатик" се случва за четвърти път - можем да я очакваме между 16 и 19 май. Очакват се 40 международни гости, които ще могат да видят българските представления, коментира Вили Прагер.

По думите му фестивалът е извървял много дълъг път. Интересът към българския танц обаче е много голям, добави той в интервю за предаването "Хоризонт до обед".

Според него съвременният танц провокира публиката да мисли и съучаства в случващото се. Той е и много разнообразен, подчерта Прагер. По думите му интересът на младите да се развиват в това изкуство е голям. 

Цялото интервю на Валерия Николова с Вили Прагер в предаването "Хоризонт до обед" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна