Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

RBG – червено, зелено и синьо

Най-голямото училище за модерни танци в България с премиерен спектакъл

На 17 май, петък , от 19:00 ч. на сцената на Младежки театър "Николай Бинев" в София ще бъде представен танцовият спектакъл RGB.

RGB е повече от танцово представление, това е спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда.

Магията на светлината е основният вдъхновител на хореографите и танцьорите в спектакъла. Името RGB се свързва с основните цветове от видимия спектър на светлината – червено (Red), зелено (Green) и синьо (Blue).

RGB е вълшебно пътуване в света на светлината, цветовете и звука, където всяка стъпка на танцьорите разказва история.

Организатор на събитието е The Center – училище за танци и модерна култура с мрежа от зали в градовете: София, Варна, Пловдив, Русе и Велико Търново. Училището има над 22-годишна история, създадени са над 30 танцови спектакъла и 4 театрални постановки. Участват в различни мултижанрови проекти, между които са тези с Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров"; благотворителни кампании за UNICEF, както и инициативи за деца със специални потребности. The Center е основен партньор и съорганизатор на най-големия международен танцов лагер на балканския полуостров OMG Dance Camp за 2017 и 2018, с повече от 350 участници.

Танцьорите и хореографите от The Center, които са на възраст между 15 и 23 години, са не просто изпълнители – те са посланици на съвременното изкуство.

Танцовият спектакъл RGB се реализира с подкрепа на Национален фонд "Култура".

Димитрина Кюркчиева разговаря в "Артефир" с режисьора на спектакъла Георги Енчев – чуйте повече от звуковия файл.

Информация и снимки – The Center

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени