Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на загинали в катастрофи поискаха оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Благовест Георгиев
Снимка: Facebook

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Благовест Георгиев, който избяга от причинената от него лека катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет. 

Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на пътя", заяви, че това е единственото правилно поведение.

"Тук сме заради десетки семейства, които са пострадали, и поведението на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук нататък политици да дават такъв негативен пример на обществото, защото всеки надолу си казва, че след като те могат да го правят, вместо да дават пример, че те могат да си позволят да карат пияни, дрогирани и агресивни, защо и аз да не го правя, и да им се разминава, и всъщност точно това се прави. На всички нива вече всеки си го позволява и наистина му се разминава, благодарение след това и на нашата правосъдна система, която обикновено дава условни присъди или ниски ефективни присъди", коментира тя.

Веднага след инцидента общински съветници от всички политически групи в Столичния общински съвет също призоваха Благовест Георгиев да подаде оставка като общински съветник в София. Той беше изключен от всички комисии, на които беше член, но остана общинар от ПП-ДБ. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна