Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелски военни са открили останките на трима заложници, отвлечени от "Хамас" в Ивицата Газа

Газа, 14.04.2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските военни обявиха, че са открили тленните останки на трима от заложниците, отвлечени от групировката "Хамас" в Ивицата Газа. Смята се, че те са били убити още при нападението в южен Израел на 7 октомври.

Израелският военен говорител Даниел Хагари заяви, че тримата са били идентифицирани и посочи, че те са загинали още при атаката по време на музикалния фестивал "Нова" кибуца Реим на 7 октомври, а телата им са били отнесени в Ивицата Газа.

"Изразяваме дълбоко съчувствие на семействата в този труден момент. Камък върху камък няма да остане. Ще направим всичко възможно, за да открием заложниците и да ги приберем", добави Хагари.

Тленните останки са били открити при среднощна операция, предприета след получени сведения от "разпити на терористи".

В Ивицата Газа продължават боевете на север - при Джабалия. Според очевидци, израелските сили атакуват с танкове и самолети жилищни райони и разрушават с булдозери къщи и магазини по пътя си. Продължава израелската операция и в южната част на анклава, в района на Рафах, като вече повече от 600 хиляди палестинци са напуснали града. 

Палестински боец е бил убит, а други осем души са били ранени при израелска въздушна атака в бежанския лагер "Дженин" в окупирания Западен бряг. Поразен е комплекс, който се е използвал за оперативен център от палестинските бойци.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени