Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик на границата с Гърция

Снимката е илюстративна
Снимка: Ани Петрова

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" в първия от поредицата почивни дни, съобщава кореспондентката на БНР Кети Тренчева. И в двете посоки - към Гърция и към България, повече са леките автомобили. В ранните сутрешни часове са се образували опашки от чакащи коли. Работят всички ленти и гишета за проверка на документите. Спокойно е преминаването на автомобилите и в двете посоки на другия граничен пункт с Гърция - "Илинден-Ексохи".
Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП "Дуранкулак-Вама веке" през празничните дни - на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа; на 2 и 4 май от 16 до 22 часа, съобщават от МВР.
На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с модернизация. Пътните платна са стеснени, временната реорганизация на движението може да удължи времето за преминаванe през пункта.
Трафикът на границите с Турция и Северна Македония е нормален.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Емблематичният Покрит пазар на София скоро отново ще заработи за посетители

Дълго чаканият мащабен ремонт и възстановяване на оригиналния вид и функции на сградата на Централни хали в София вече приключи. Първите посетители ще могат да влязат и пазаруват там на 23 май. Това съобщават за БНР представители на веригата..

публикувано на 19.05.24 в 09:35

Копие на Панагюрското златно съкровище е изложено в Бургас

В Археологическия музей в Бургас (бул. "Алеко Богориди" 21) се откри изложбата "Панагюрското златно съкровище". Музейното копие на най-прочутото българско съкровище наскоро се завърна от гостуване в Дубай и вече е експонирано в зала "Трезор" на..

публикувано на 19.05.24 в 08:25

Дами ще демонстрират шофьорските си умения в автошоу на високи токчета

Автошоу “Скорост и високи токчета” ще се състои днес в Кюстендил. Всяка дама със спортен хъс, автомобил и шофьорска книжка ще може да демонстрира шофьорските си умения на площад “Велбъжд”. “ Входът за публиката е свободен, а забавата и емоцията са..

публикувано на 19.05.24 в 07:00