Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква ни слънчев Великден

Снимка: БТА

В неделя ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България – със слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°, а максималните – между 18° и 23°, в София - около 23°.

В планините ще преобладава слънчево време, следобед с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 13°, на 2000 м – около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 15°-17°, а на морската вода – 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

Над Балканите облачността ще бъде разкъсана, над много райони до слънчево. Следобед главно над планините на изолирани места ще превали. Температурите ще се повишават. В Белград ще бъде 27 градуса, в Атина и Букурещ – 23, в Истанбул – 18.

Значителна облачност ще има над по-голяма част от континента. На много места ще вали дъжд, в Северна Европа – сняг. Значителни ще бъдат валежите в Бискайския залив, южните райони на Британските острови, около Северно море и в района на Кавказ. Разкъсана, на места до слънчево, ще бъде облачността по Средиземноморието, както и в Украйна – на отделни места с валежи. Във Виена ще бъде 23 градуса, в Мадрид и Рим – 22, в Мюнхен – 19, в Париж – 17, в Москва – 12, в Стокхолм – 11, в Санкт Петербург – 9.

В Мелбърн и Кейптаун ще бъде 19 градуса, в Чикаго – 18, в Ню Йорк – 15.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът и папата призоваха за спиране на кръвопролитията в Газа и Украйна

Президентът Румен Радев и водена от него българска делегация са на посещение във Ватикана, където те бяха приети на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск. Президентът и папа Франциск са се обединили около мнението, че най-голямото..

публикувано на 23.05.24 в 15:09
Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45