Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Петъчно утро с Радио Шумен

Започнете последния работен ден на седмицата с Радио Шумен. Петъчното издание на "Оттука започва денят" е с музикалния избор на Диана Лазарова и тематичния на Цветелина Георгиева. Много важен ден е за абитуриентите. Преди бала се явяват на задължителната матура по български език и литература. Стискайте палци и чуйте повече за изпита, който ще полагат..

публикувано на 16.05.24 в 23:20

С ,,По първи петли" в петък

  С надежда и вяра за един нов хубав ден бъдете с   предаването ,,По  първи петли“ на 17 май. То се излъчва по програма ,,Хоризонт“ от студио едно на Радио Шумен. Пожелания за приятни два часа   ви изпраща екипът на предаването: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор –Диана Лазарова.

публикувано на 16.05.24 в 15:38

Вашето "Днес"

Цветен, интересен, пълен с важни теми и хубава музика ще бъде днес следобедът в ефира на Радио Шумен.   Фокусът са децата. Коя е най-добрата закрила на децата, преживели насилие? Отговорите идват от национална дискусия, която събра специалисти в Шумен. Какво е състоянието на детските площадки в Шумен? Реакцията на общината и мнението на гражданите...

публикувано на 15.05.24 в 11:19

В утрото на 14 май с Радио Шумен

   Приятно разсънване с Радио Шумен и във вторник. Заредете утрото си с много положителна енергия, с   музика и полезна информация. На 14 май бъдете и с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10. Ще ви..

публикувано на 13.05.24 в 15:47

Празнувайте с Радио Шумен

В ефира на Радио Шумен ви очаква истински празник. Днес, 11 май, е Денят на Шумен и с гордост ще си кажем - Честит празник, шуменци и всички, които обичате Шумен! Бъдете с предаването "Оттука започва денят", за да разберете как преди четвърт век е взето решението да празнуваме на 11 май. Ще научите неразказвани подробности от бившия зам. кмет по..

публикувано на 11.05.24 в 06:30

„Днес“ в следобеда на 10 май

Как Ротари клуб – Търговище успя да възстанови крайпътната „Момина чешма“? В кои награди за изкуство и култура на Община Шумен участие има Радио Шумен? В студиото очакваме гостуването на почетния гражданин на Шумен Красимир Савов, известен на всички като хореограф, педагог, автор на танци, ръководител на фолклорни състави, изследовател на българските..

публикувано на 10.05.24 в 12:38

Приятно разсънване с Радио Шумен

  Започнете и девети май с Радио Шумен! Заредете утрото си с много положителна енергия, с   музика и полезна информация от ефира! Бъдете с екипа на предаването ,,Оттука започва денят“: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова. Стартираме след новините в 6 часа и продължаваме до 10. Ще ви помогнем с важна..

публикувано на 08.05.24 в 16:29