В Ямбол продължава пролетното обновяване и полагане на пътна маркировка

С повишаване на температурите започна полагането на нова пътна маркировка по улиците в Ямбол. Това съобщават от пресцентъра на общината С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата, по които има най-интензивен..

публикувано на 20.05.24 в 16:05

Боксьори от клуб „Стара Загора“ с купа и много отличия

Купа за трето място в отборното класиране и много медали извоюваха възпитаници на боксов клуб „Стара Загора“ при участието си в турнир за Купата на Бургас. Състезатели от девет български клуба, от които четири от Бургас, излязоха на ринга пред..

публикувано на 20.05.24 в 15:53

Църквата в сливенското село Самуилово има храмов празник днес

Днес, хубавият християнски празник – денят на свети Константин и Елена ще отбележат и жителите на голямото сливенско село Самуилово. Неговите над 2 300 жители се радват на красивата църква, чиито патрони са светите майка и син, построена почти изцяло с..

публикувано на 21.05.24 в 07:00

Община Стара Загора предоставя 2 специализирани буса за хора с увреждания

Община Стара Загора ще представи утре две нови транспортни средства, чрез които ще се обезпечава движението на хора с увреждания в рамките на общината. Това са два специализирани буса на обща стойност 211 088 лева - те са закупени със средства от..

публикувано на 20.05.24 в 15:16

Шествие и редица събития в Стара Загора за празничния 24 май

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища” По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се..

публикувано на 20.05.24 в 15:10
Надежда Чакърова

С празнично шествие Стара Загора посреща 24 май

По традиция,  24 май  ще бъде отбелязан в Стара Загора с тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България, който ще започне в 10:00 часа на площада пред Общината. Празничното  шествие  от деца, ученици, преподаватели,..

публикувано на 20.05.24 в 15:10

Да отглеждаш зеленчуци с вкуса от детството на село

Как поляна се превръща в зеленчукова градина, как се развива земеделие без да се ползва мотика, лопата и фреза и може ли едно младо семейство да се издържа от производството на екологично чисти зеленчуци?  За да потърси отговори на тези..

публикувано на 20.05.24 в 14:50

Възпитаници на клуба по борба с изяви в европейски първенства

През тази седмица трима възпитаници на клуб по борба „Берое“ ще участват в Европейското първенство за юноши и девойки до 23 години. Надпреварата стартира през тази седмица в столицата на Азърбайджан Баку. Диян Динчев е треньорът за тази възраст в..

публикувано на 20.05.24 в 14:49
Плувен басейн, Стара Загора

Плувният басейн в Стара Загора възобновява работа

Наднормено съдържание на амониеви йони е установено във водата на Общинския плувен  басейн , потвърди управителят Динко Иванов.   Допълнителните проби за изследвания са взети след получени оплаквания от родители на деца, посещаващи басейна...

публикувано на 20.05.24 в 13:47

Млади звезди покоряват сцената на Jazzфест 2024 в Стара Загора

Наситена ще бъде програмата и на тазгодишния Jazzфест, който се провежда под липите през месец юни. Акцент в нея са  родните изпълнители и старозагорското младежко участие в лицето на Националното училище за сценични и музикални изкуства "Христина..

публикувано на 20.05.24 в 12:55