Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Отличен 6" с Валерия Василева

| обновено на 11.07.18 в 16:20

„Младите лидери“ – това е темата с продължение в предаването „Отличен 6“ тази седмица. Ще ви срещнем с Ралица Диканска, която е един от двамата български младежки делегати към ООН с мандат 2017-2018 година.

Националната кампания за избор на български младежки делегати към ООН се организира от Дружеството за ООН в България вече 12 години. Процедурата по селекцията на подходящите кандидати продължава 4 месеца и протича в 4 кръга. От края на юни за Ралица и за колегата и Ася Панджарова започна т.нар. пасивен период от мандата – в следващите шест месеца те ще обучат своите приемници. Следващите младежки делегати на страната ни към Организацията на Обединените нации са Дилиян Манолов и Явор Гочев, избрани сред 150 кандидати от цялата страна. Седем финалисти представиха на 20 юни своите идеи и приоритети за бъдещия мандат пред 14-членна комисия в Министерство на външните работи.

Ралица е студентка по архитектура, работи в семейната фирма и има вече сериозен стаж в неправителствения младежки сектор. Каква е ролята и отговорността на младежките делегати в Организацията на обединените нации – чуйте в разговора в програмата на Радио Варна след 11 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 5 юни

Финални дейности по дългия ремонт в района на ул. „Петър Попов“ до ВСУ. Доволни ли са гражданите, живеещи в тази част на Варна и какви забележки имат ще научите в репортаж след 8ч.; Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите коментира началото на туристическия сезон в морската ни столица; Моделът на..

публикувано на 05.06.24 в 05:55

НА СВЕТЛО на 4 юни с Мариела Димитрова

94 години щеше да навърши днес първият български ветроходец, обиколил света с яхта кап.Георги Иванов Георгиев, наричан Капитанът. Ще чуем фрагмент от уникален запис от Златния фонд на БНР - интервю с капитан Георгиев,  взето от журналист от Радио София, когато той е в порт Дарвин, Австарлия. Чуйте в 14.20 часа. Националната конференция "Цялостен..

публикувано на 04.06.24 в 13:56

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна

На 3 юни в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Wolf Hoffmann (ACCEPT). Андон Райчев за новия албум на АТОМ ИНКОГНИТО "Призраци от миналото". Разговор с Емилиян Щерев за дебюта на BRODNIK "Along the Healing Path". В предаването ще звучи музика на: INDIGNITY , COOL DEN, AUSTERE, GOD DETHRONED, JIG-AI, GRUESOME,..

публикувано на 03.06.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 3 юни

От днес варненки могат да се запишат за профилактично, безплатно изследване за рак на гърдата. Прегледите са финансирани от Община Варна и се  провеждат в ДКЦ 5 „Света Екатерина“.  За информация и записвания тел . 0884 44 29 16. Разговор по темата  с доц.д-р Галина Павлова-управител на лечебното заведение; Стопаните на плажове в Балчик с..

публикувано на 03.06.24 в 05:48
Chart

#765 ТОП 20 (31.05-07.06.2024)

публикувано на 31.05.24 в 19:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 31 май със Светлана Вълкова

Започва Международният театрален фестивал „Варненско лято“ – гостува изпълнителният директор на форума проф. Николай Йорданов Актрисата и преподавател в НАТФИЗ Десислава Чутуркова за новите си кино и театрални предизвикателства “Его-система / Еко система” на Института за съвременно изкуство - София, в Градската художествена галерия –..

публикувано на 31.05.24 в 12:22

Радио Варна представя: За животните и хората с любов!

В съботното издание на предаването "Радио Варна представя" ще ви запознаем с професията треньор на кучета. Отглеждането на куче е отговорност, която първо трябва да бъде обмислена от нас хората, преди да пристъпим към взимането на животно. Има редица случаи, в които взимаме куче, но не успяваме да свикнем с него и с поведението му, а може и да сме..

публикувано на 01.06.24 в 10:00