Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич избират омбудсман

| обновено на 27.11.18 в 06:21
Снимка: Мая Щърбанова

Общинският съвет в Добрич да започне процедура по избор на местен омбудсман, който да посредничи между гражданите и институциите при решаване на различни проблеми.

Това предлага временната комисия, създадена след извънредното заседание на местния парламент на 4 октомври, посветено на проблемите на водоснабдяването в града.

След извънредната сесия  временната комисия е обобщила отправените жалби, сигнали и въпроси на гражданите и ги е изпратила до ръководството на фирма „Ви К“, но до 25 октомври  отговори от водното дружество не са получени. На заседанието си същия ден 9-членната временна комисия взема решение да предложи на Общинския съвет да пристъпи към процедура за избор на обществен посредник. Това решение е подкрепено от осем общински съветници, посочва Михаел Игнатов, председател на комисията. 

През годините в Добрич са правени опити за избор на омбудсман, но по различни причини процедурата не е финализирана. Има и приет правилник, който, обаче, трябва да бъде допълнен и изменен, смята Михаел Игнатов. Според него, бъдещият обществен посредник ще търси справедливи и компромисни варианти за решаване на проблемите на гражданите при взаимоотношенията им с администрациите и институциите.

Временната комисия предлага темата да бъде включена в дневния ред на Общинския съвет на 27 ноември.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спукана стара етернитова тръба остави Морската градина без вода

Спукана стара етернитова тръба остави абонатите на територията на Морската градина няколко часа без вода, съобщиха от ВиК за Радио Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено навсякъде до 21 часа.

публикувано на 05.06.24 в 19:47

Президентът Румен Радев във Варна: Ядрената енергетика остава незаменим източник

В близък и средносрочен план, докато стигнем така желаното бъдеще на нулеви въглеродни емисии, ядрената енергетика остава незаменим източник.  Тя ни два лукса и спокойствието да можем да мислим някога да постигнем такива зелени технологии, които да ни позволят да преминем и да разчитаме на нови източници на енергия. Това каза президентът Румен Радев по..

обновено на 05.06.24 в 19:20

ВиК ремонтите около бул. “Христо Смирненски“ се бавят

Бавят се ВиК ремонтите в участъка от бул. “Христо Смирненски“ от кръстовището с ул. „Мир“ до това с ул. „Прилеп". Ремонтните дейности трябваше да приключат до 15 май. Кметът Благомир Коцев, заместник-кметът по строителството и инфраструктурата Пламен Китипов и Димитър Кирчев – директор на дирекция "Контрол и санкции" в Община Варна направиха инспекция..

публикувано на 05.06.24 в 18:05

Утре трима министри участват в проверка на чистотата на морската вода край Шкорпиловци

Министърът на туризма Евтим Милошев ще участва в съвместна проверка за качеството на морските води на плаж Шкорпиловци заедно с министрите на здравеопазването д-р Галя Кондева и на околната среда и водите Петър Димитров. Проверката ще се извърши утре от специалисти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна, „Регионалната лаборатория (РЛ) –..

публикувано на 05.06.24 в 17:31

Румен Радев в Балчик: Зелената сделка е баланс, не трябва да понижава стандарта на живот

В световния ден на околната среда президентът Румен Радев днес отказа да коментира политически въпроси, но по темата на деня – екологията, заяви, че зелената сделка е баланс. "Зелената сделка е прекрасна крайна цел, процес. Въпросът е по какъв път ще вървим, за да опазим нашата природа чиста и децата ни да живеят в прекрасна околна среда. По пътя да..

публикувано на 05.06.24 в 16:45

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина

Без вода до 18 часа остават абонатите в част от Морската градина, съобщават от ВиК - Варна.

публикувано на 05.06.24 в 16:35

Президентът Румен Радев засади бяла бреза в Балчик

Президентът Румен Радев отбелязва Световния ден на околната среда в Балчик с редица инициативи. Фиданки на бяла бреза засадиха държавният глава, кметът на Белия град Николай Ангелов, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев. Това е ден, посветен не само на околната среда, но и на нашето бъдеще, приветства президентът Румен Радев..

публикувано на 05.06.24 в 16:02