Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Anomaly Circles - музика за разходка в себе си

| Интервю

Денислав Анастасов е музикант и продуцент от Варна. Завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов" със специалност пиано, след което се отправя към Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, за да продължи с изучаването на тонрежисура. Музикалното продуциране навлиза в живота му, след като се присъединява към програмата на Sound Ninja Music Academy. Тогава се ражда и проектът Anomaly Circles, под чиято шапка издава авторската си музика.

Всичко започна като на шега, просто с един бийт - споделя Денислав. - По това време свирехме с бившата ми приятелка по заведения и ми се искаше да звучим малко по-алтернативно, по-различно от обичайното. Затова реших да направя един инструментал, който да използваме за подложка. Именно тогава у мен се зароди желанието да се науча да работя с музикален софтуер за продуциране. Свързах се със Sound Ninja и така започна всичко.

Стилът на Anomaly Circles е chill-hop, jazz-hop, но Денислав го определя като "развиващ се".

В началото започнах с lo-fi - наименованието идва от low fidelity, или ниско качество. Звученето в този стил имитира стара винилова плоча или аудио касета. В началото правех много бавна и спокойна музика - по този начин релаксирах, тъй като съм доста темпераментна личност. С течение на времето, откривайки артисти като Trombobby, започнах да развивам образа на Anomaly Circles с по-жива музика. И мога да кажа, че в близко бъдеще предстоят проекти, които са в съвсем различна посока от lo-fi и chill-hop-а.

Дебютният мини албум на Anomaly Circles излезе през август под заглавието "Luminance". Той включва пет композиции, една от които е "Prestige".



"Prestige" беше най-хубавият подарък за рождения ми ден - спомня си Денислав. - Аз съм роден на 31 март, а тя излезе два дни по-рано. Когато се събудих и си погледнах телефона, разбрах, че "Prestige" е включена в легендарния плейлист на Apple Music "BEATstrumentals". За продуцент в тази стилистика това е едно от най-големите постижения. Тогава за първи път усетих онова чувство, което пожелавам на всеки, който се занимава с музика, да изпита - че творчеството му е оценено и че това е правилният път.

Новото ЕР "Playground" съдържа четири композиции и излезе на 9 ноември.



Идеите за парчетата, включени в "Playground", се родиха в рамките на три дни - разказва Денислав. - Записах ги, след което работих няколко седмици върху оформянето на тези идеи. Поставил съм си за цел да избягам от най-широко разпространения проблем сред продуцентите - да не завършват започнатите си проекти, така че, с ясната идея за заглавието на ЕР-то, се фокусирах върху парчетата и ги завърших в срок.

Музиката на Anomaly Circles се издава от Stereofox - лейбъл, създаден от българи, чийто каталог включва артисти от цял свят.

Искам да благодаря на екипа на Stereofox за възможността да издавам музиката си чрез тях. Те правят наистина много за българската музика! Всеки един артист има нужда от екип и от хора, с които да гради, а Stereofox е лейбъл, който дава сърце и душа за своите артисти - категоричен е Денислав.

А как се ражда една композиция на Anomaly Circles?

Всичко започва от моментното ми състояние - споделя музикантът. - Опитвам се да пресъздам и да предам на слушателите емоциите, които изпитвам в момента, като винаги започвам от пианото. Аз съм пианист, това е моята страст и във всички пиеси в новото ми ЕР има едно специфично пиано, което е свързващото звено между тях. Това е моят стил, моят начин на изразяване и комуникация.

Целия разговор с Денислав Анастасов в предаването 45 оборота в минута слушайте чрез плейъра в началото на публикацията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Личните истории на „Бившите хора“ на концлагерна България

Систематичното унищожаване на българския елит от БКП и ДС след 9 септември 1944 г. оживява с гласовете на оцелелите в книгата на историка доц. д. н. Мартин Иванов –  „Бившите хора“ на концлагерна България.  Съдбата на онези близо половин милион жени, мъже и деца, дамгосани, прогонени и системно декласирани от комунистическите власти, е подробно..

обновено на 10.05.24 в 16:37

Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE): Винаги бъдете себе си

Интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE) Joe Lynn Turner винаги е бил любимец на българские рок фенове. Самият вокалист е пял с кого ли не и с кого ли да. Бил е част от RAINBOW, DEEP PURPLE, групата на Yngwie Malmsteen, FANDANGO, BRAZEN ABBOT на Николо Коцев, SUNSTORM, Michael Schenker. И през цялото това време не престава да..

публикувано на 10.05.24 в 07:30

Радко Мурзов: Изкуството е вечно търсене

Изложбата "Кристализация II" откри в Арт салона на Радио Варна известният художник Радко Мурзов. Експозицията представя 51 творби, изпълнени в уникална технология, откритие на Мурзов.  "Техниката е такава, че работя с акрилни бои и сол. Солта допълнително повторно кристализира и се получават красиви кристали. Отблизо погледнато в картината те блестят",..

публикувано на 09.05.24 в 08:05

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 08.05.24 в 08:15
Наталия Чешмеджиева

Наталия Чешмеджиева: Радиото се променя както света около нас

На 7 май отбелязваме професионалния празник на радиото и телевизията. Това е една от причините екипът на Радио Варна да организира днес Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да влязат в ефирните студиа, откъдето се излъчва програмата, както и да се разходят из „светая светих“ на музикалните редактори – фонотеката. Накратко - всеки ще..

публикувано на 07.05.24 в 08:20

Възкресението през "перото" на 12 български автори

„Възкресения“ е заглавието на антология с разкази на 12 български автори . Съставител е Благой Д. Иванов, който се включва и със свое произведение - „Приятелски кръг“. Другите автори са - Мария Пеева, Александър Ненов, Васил Попов, Елена Павлова, Емил Минчев, Цветина Цолова, Милен Хальов, Андрей Велков, Марин Трошанов, Богдан Русев и Димитър..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Отец Георги Стоименов за вярата

Отец Георги Стоименов, председател на църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" във Варна, от дете е привлечен от силата, водеща към храма. Първият му спомен за това е от детска възраст, когато по време на семейна екскурзия моли родителите си да изчакат да отвори Рилският манастир, който тогава е музей, за да го разгледа.  Роден е в Сибир -..

публикувано на 06.05.24 в 08:00