Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 24 април с Мариела Димитрова 

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави съсъ смесено финасиране, общинско държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Подробности разчитаме да чуем и видим днес на обявеното обществено обсъждане,  от 17.00 часа в общинската зала „Пленарна“.
Най – любопитната част на ремонта на бул. „Цар Освободител“ е леката железница в протежението му, която на места ще има и подземни участъци. Много е важно да се вижда отражението на един такъв проект на жителите на града, могат ли те да го пресичат или не. Това смята арх.Христо Топчиев от Камарата на архитектите в България, с когото ще коментираме темата в 8.10 часа. 

Ресторантьори от Добрич организират кампания за почистване на града под надслов „Пици за смет“. В инициативата им се включва като партньор и Община Добрич. Целта е в седмицата преди Великден градът да стане по-чист и по-приятен за всички свои жители, а хората, решили да допринесат за това с труда си, ще бъдат наградени с безплатни пици. А защо точно пици и кога е планирано почистването ще чуем в репортажа на кореспондента ни Мая Щърбанова в 9.20 часа.

Какви възможности дава за десет жени предприемачи от агро сектора отново  инициативата-състезание за бизнес идеи EWA България ще разкажем в 9.40 часа и ще ви запознаем с победителката от последното издание от 2022-ра година Стефка Малчева, пчелар от с.Равадиново в Странджа планина, с идеята си за бонбоните от манов мед.

Наближават абитуриентските балове, идва решителното време за много зрелостници да изберат къде да продължат своето образование: в България или в чужбина. Понякога е въпрос на късмет, понякога се дължи на многогодишна подготовка. За тези, които са се ориентирали навреме, шансовете за добра реализация винаги са по-големи. В 10.20часа ще имаме среща момиче, което след следването си в Нидерландия, остава да живее в ниската земя, купува си дом там и работи в голяма IT компания.

По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна на 90 - епизод 3

В третото предаване от новата поредица, която започнахме по повод годишнината, говорим за програмата на Радио Варна през 30-те години на миналия век, когато се оформя нейната специфика. Започват да се изнасят много сказки на различни теми, подготвени и представени от учители, лекари, журналисти, хора с познания и разнообразни интереси. Сред..

публикувано на 14.05.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 май с Мариела Димитрова

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет организира варненската Военноморска болница, от 13 до 30 май. Защо е важен гликирания хемоглобин за контрол на захарния диабет и как можем да се опазим от това социално значимо заболяване, при все по-масовото му разпространение? Ще чуем в 8.10 часа от д-р Пламена Кабакчиева,..

публикувано на 14.05.24 в 06:25

На 13 май в "От другата страна" по Радио Варна

На 13 май в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE). Представяне нановия сингъл на ALI "The List" – разговор с Алан Абдала. В "Мазето на Вакашински" – Емил Сапаревски ("Corvus Records") и Ясен Вакашински представят dark jazz/ambient проекта WAVESHARD. Разговор с Явор Цанев ("Gaiana Book&Art..

публикувано на 13.05.24 в 14:25
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 13 май

Предстоят изпитите за Национално външно оценяване за учениците, завършващи 4-ти и 10-ти клас. Изпитът е веднъж, но служи като ориентир за базата натрупани знания за периода на цялата учебна година. Важни са учебниците, по които се учи. Разговор по темата с Весела Михайлова, автор на учебниците по български език и литература към издателство..

публикувано на 13.05.24 в 13:51

В „Гравитация нула“ на 10 май

„Гравитация нула“ – 10 май 2024 година с Мартин Николов. -   Две номинации за наградата „Аскеер“ за актьори от Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна - гости в студиото Константин Соколов и Недялко Стефанов; -   Виолета Тончева с журналистическата награда "Златният тризъбец"; -   Марио Хосен за любовта към..

публикувано на 10.05.24 в 12:48

"Новият ден" на 10 май

Прокурорите от Апелативна прокуратура - Варна смятат, че проектозаконът за съдебната власт е изготвен без съобразяване с критиките на представителите на прокуратурата. В становище варненските прокурори твърдят, че в има противоречия в проектозакона. К оментар на апелативния прокурор Станислав Андонов в разговор на Даниела Стойнова.  Ще ви срещнем..

публикувано на 10.05.24 в 05:49
Chart

#762 ТОП 20 (10.05-17.05.2024)

публикувано на 09.05.24 в 13:19