Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла и слънчева неделя

Снимка: Pixabay

Днес ще бъде слънчево, със слаб вятър от североизток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°, а максималните - между 20° и 25°, в София - около 22°.

След обяд над източните и планинските райони ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

По Черноморието след обяд ще бъде с купеста облачност и на изолирани места е възможно да превали. Максималните температури там ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево ще е и в планините. След обяд ще бъде с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури по върховете ще са между 2 и 5 градуса.
По публикацията работи: Ваня Славова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни изследвания за диабет във Военна болница-Варна от днес

Безплатно изследване на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет ще се проведе в периода 13-30 май в Многопрофилната болница за активно лечение-Варна към Военномедицинска академия (ВМА). Кампанията е под наслов „Заедно към по-добър контрол на диабета!“ и има за цел да обхване хора, които са над 18-годишна възраст, и са с вече поставена диагноза..

публикувано на 13.05.24 в 08:30

КНСБ обяви протест на 20 май

Синдикат "Образование" към КНСБ ще премине към ефективни протести от 20 май заради неизпълнени ангажименти на правителството за увеличение на университетските заплати. Това обявиха от профсъюза в отворено писмо, изпратено до президента, премиера, финансовия и образователния министър. Те публикуваха своята позиция в сайта на КНСБ: ВОН: Обявяваме..

публикувано на 13.05.24 в 08:24
Снимката е илюстративна

Вандализмът е основна причина за неработещите машини за билети в автобусите във Варна

Вандализмът е основната причина за неработещите машини за продажба на билети в автобусите във Варна. Това каза директорът на общинското предприятие "ТАСРУД" Георги Киряков. Той съветва при проблем с устройствата да се подават своевременно сигнали, за да могат бързо да реагират. Киряков увери, че в салоните на превозните средства са налични на видими места..

публикувано на 13.05.24 в 08:15

Адресите без ток

На 13.05.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Анастасия Железкова 51, 53, 55, 57, 59, 61, ул. Д-р Басанович 53, 55, 57, 59, 61, ул. Ген. Стефан Тошев 36, 38, ул. Джеймс Баучер 2, 4, ул...

публикувано на 13.05.24 в 05:00

Експерт: Очакваме по-добър туристически летен сезон

Очаква се летният сезон да бъде по-добър от този през миналата година, но ръстът на туристите няма да е много висок. Това прогнозира за БНР Иван Грошев – председател на асоциацията на агенциите за входящ туризъм преди официалното откриване на сезона през следващата седмица. Очаква се най-големия брой туристи да бъде от Румъния, каза Иван Грошев. "От..

публикувано на 12.05.24 в 17:05

Недостиг на близо 17 000 медицински сестри у нас

Държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяка лечебна структура, така че да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото изискване да се прилага за акушерки, рехабилитатори, лаборанти и други специалисти. Затова настояват от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във връзка с днешния Международен ден на..

публикувано на 12.05.24 в 11:49

Държавата и общината обединяват сили, за да възродят манастира „Св. Богородица“ край Варна

Община Варна и областната администрация обединяват усилия, за да възродят манастира "Св. Богородица " в местността Караач теке край града. Това потвърдиха областният управител проф. Андрияна Андреева и кметът на града Благомир Коцев. Проф. Казимир Попконстантинов, откривател и проучвател на комплекса, заяви, че ще бъде възродена и идеята в Деня на..

публикувано на 12.05.24 в 11:19