Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраниха провеждането на мотошествие във Варна

Забраниха провеждането на мотошествие във Варна, Събитието е  организирано от мотоклуб „Нощни вълци - Варна“. Причината е, че организаторите не са подали уведомление съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Със заповед на кмета се забранява провеждането на шествието, както и движението на колоната до централен гробищен парк и поклонението на територията му.

Изпълнението на настоящата заповед се възлага на директора на ОД на МВР – Варна, а контрол по заповедта - на заместник-кмета по сигурността и обществения ред.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Матури онлайн предлагат от МОН

Цялостен пакет с предложения за промени в Закона за училищното и предучилищното образование, както и за провеждането на матурите онлайн, ще предложат на новото Народно събрание и на евентуалния редовен кабинет от Министерството на образованието и науката.  Това съобщи във Варна министърът на образованието проф. Галин Цоков , който участва в..

публикувано на 04.06.24 в 10:54
Ориент Експрес

"Ориент Експрес" преминава днес през Варна

Влакът "Ориент Експрес" преминава днес през Варна. По разписание луксозната композиция ще пристигне около 17 часа, веднага след което ще бъде прибрана в депо, съобщиха за Радио Варна от ЖП гарата в морската столица.  Историческият влак пътува от 1883 година по линията Париж - Истанбул. Преди Втората световна война по време на преминаването му през..

публикувано на 04.06.24 в 10:46

Измамници, представили се за полицаи, ограбиха варненец пред плажна дискотека

Двама жители на Долни чифлик, представили се за служители на МВР, за откраднали мобилен телефон и сумата от 170 лева от варненец пред дискотека на Крайбрежната алея. Те са го заблудили, че вещите и парите трябва да им послужат за водено от тях разследване. Извършителите (и двамата на 43 години) са добре познати на варненската полиция. Те са в ареста на..

публикувано на 04.06.24 в 10:40
архив

Катастрофа на улица "Девня" затруднява движението във Варна

Пътнотранспортно произшествие на улица "Девня" затруднява движението във Варна.  Образувало се е задръстване от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръговото кръстовище на "Максуда" в посока изхода на града.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 04.06.24 в 10:24
Благомир Коцев, кмет на Варна

Благомир Коцев: Много по-внимателни сме в това какви разрешения за строителство се издават във Варна

Плановете за улична регулация, основно в крайградските местности, ще се изработват тепърва. Това обаче трябва да стане със съгласието на хората в тези местности. Ето защо Община Варна предвижда срещи, първата от които ще бъде с живеещи в района на Телевизионната кула.  "Основната идея е Общината да плати подробните устройствени планове /ПУП/ за..

публикувано на 04.06.24 в 10:00

Обмислят варианта части от центъра на Варна да се превърнат в изцяло пешеходни зони

Затварянето за автомобили за част от центъра на Варна няма да е еднократен акт, подчерта кметът Благомир Коцев. По думите му свободните от автомобилен трафик пространства могат да се превърнат в привлекателни места за варненци. " Обмисляме варианта зоната да бъде затворена за постоянно, а не само по празници" , каза още Коцев.  На 1 и 2 юни..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

По-малко наблюдатели за изборите 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори.  Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес, която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да има едно..

публикувано на 04.06.24 в 08:49