Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абитуриенти на Спортното училище: Пожелаваме си още успехи!


Варненското спортно училище „Георги Бенковски“ изпрати днес своя випуск`2024. Много усмивки, сълзи, вълнение, прегръдки и станалото традиционно изброяване от 1-но до 12-т, символизиращо успешно преминатите класове до завършването, ги имаше и тук. Това, което отличава учениците в това училище е, че освен диплом за средно образование имат завоювани купи и медали, някои от тях от европейски и световни форуми. 

Мирела Николова (на снимката), сподели, че след училище излиза от художествената гимнастика и ще кандидатства зъботехника. След годините работа в залата като индивидуален състезател и като капитан на ансамбъл, споделя че повече й е харесвало да бъде в ансамбъла, заради лидерските й задачи като капитан. Спортът ме научи на много неща, на дисциплина, как да се държа с хората, на доброта, сподели Николова. 

Анхела Йошовска завършва с баскетбол. От Ботевгтрад е и в 10-ти клас спорта я отвежда във Варна, където днес завършва училище. Споделя, че приятелствата й, изградени в спорта са по-здрави от останалите и че извън спорта е много срамежлива в контактите. 

Много ми е вълнуващо днес, каза през сълзи преподавателят по математика Стилияна Иванова, която изпрати последния випуск в кариерата си на учител. Радостта, че учениците ми са успешни е най-голямият дар в тази професия, сподели още г-жа Иванова.

Красимир Кирилов, треньор по кикбокс, създал републикански, балкански, европейски и световни шампиони, пожела на възпитаниците си днес така както са тренирали и са се борили на състезание, така да се борят и в живота. Възпитаниците му Васил Тодоров, Теодор Адамов и Станислав Радов споделиха, че продължават да тренират, наясно са че оттук нататък ще трябва да започнат и да работят, но не изключват и възможността да останат в спорта, кандидатствайки спортен мениджмънт в НСА.

Фотороепртаж: Румен Сарандев
По публикацията работи: Мариела Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният турнир по акробатичен рокендрол събира деца от цяла България на 1 юни във Варна

На 1 юни, за 20-ти пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа „Морска звезда”. Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата..

публикувано на 29.05.24 в 09:13
Площадчето пред Летния театър в Морската градина

Морската градина в добър вид, но на пръв поглед

Площадът пред Летния театър и "слъчевата алея" - с компрометиран и изоставен вид  Морската градина днес е в добър вид, но на пръв поглед. Ако се вгледаме има и какво да се желае – на много места са оставени кухите и загнили дънери на дървета , някои изкоренени, други – не, но премахването им без съмнение би облагородило картината. Цели..

публикувано на 28.05.24 в 15:11

От 1 юни музеите във Варна са с лятно работно време

От 1 юни на лятно работно време преминават музеите и обектите от системата на Регионалния исторически музей във Варна. Римски терми на Одесос ще работят всеки ден от 10 до 18 часа.  Малки римски терми ще приемат посетители от 10 до 17 часа през делничните дни. Етнографският музей е с работно време от 10 до 17 часа, без почивен ден.  Природонаучният..

публикувано на 28.05.24 в 14:09

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца. Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи.  Според обещанията..

публикувано на 27.05.24 в 16:30
Пейзажи от Варна

Лесна работа: Нещата се променят

Днес случайно срещнах познати англичани, които не бях виждала от петнайсет години. Навремето тези хора пристигнаха във Варна, огледаха се, влюбиха се в града и почти веднага купиха голямо място с чудна гледка към морето. Успяха да отбият от първоначалната цена, избегнаха комисионната на брокера, понеже, както ние твърдим, те са много по-богати от..

публикувано на 27.05.24 в 15:43

Балчишката гимназия изпрати випуск 81-ви

Балната нощ на 81-вия випуск на балчишката гимназия „Христо Ботев“ завърши тази сутрин по традиция пред вратите на последното им училище с традиционното броене от 1 до 12 и празнични възгласи. 53-мата зрелостници от трите паралелки - с профили природни науки, хуманитарни науки, професия готвач, преминават в нов етап от своя живот – поемат пътя към..

публикувано на 27.05.24 в 15:30

Над 150 младежи се очаква да се включат в Техностарт уикенд във Варна за разработка на стартъп проекти

Поне  150 младежи на възраст между 15 и 19 г. от Варна, Шумен и Добрич се очаква да се включат във второто издание на “ТЕХНОСТАРТ Weekend Junior Edition 2024”. Надпреварата ще бъде във Варна между 31 май и 2 юни. Организаторите са от ИКТ Клъстер Варна, а подкрепа оказват община Варна, РУО и Икономическият университет, който ще бъде домакин на проявата...

публикувано на 27.05.24 в 15:25