Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Спасов: Оценяваме колко важни са зъбите, когато се стигне до проблем

Снимка: Радио Видин

Когато човек не ходи на зъболекар и се стигне до някакъв по-сериозен проблем, оценява колко важни са зъбите и колко неща може да си спести, като редовно се грижи за тях. Това каза в "Час при зъболекаря" народният певец, водещ на предаването "Иде нашенската музика" по БНТ и продуцент в медията Даниел Спасов. Той си спомни, че първите му срещи със зъболекаря не са били никак приятни. Въпреки това успява да осъзнае необходимостта от тях и днес няма притеснения от посещенията си в зъболекарския кабинет: 

"Първата ми среща със зъболекар, като на всяко дете, е ужасяваща и спомените ми са ужасяващи. Разбира се, това е доста далечно време, тогава нямаше нито тази техника, нито тези условия. Ние едва ли не насила бяхме водени. Но когато човек не ходи на зъболекар и се стигне до някакъв по-сериозен проблем, оценява колко са важни зъбите и колко неща може да си спести, като редовно се грижи за тях."

Естетическата страна на въпроса също е от значение, особено когато професията на човека е свързана със сценични изяви, обясни Даниел Спасов:

"С времето, зависи от професията на човек, се оценява и друго нещо - естетическата външност, красотата, привлекателността. Аз, за съжаление, никога не съм имал кристално бели зъби, но все пак са прилично подредени, слава Богу. Редовно се грижа за тях, редовно посещавам зъболекар, за да не се стигне до някакви крайни неща. Днес имаме всякакви условия и възможности да изглеждаме добре, защото все пак човек като се усмихне, хората гледат там най-напред и не е добре да срещат ужасяващи картини. Затова е хубаво не само заради естетическата посока, но и заради чисто здравословната да съхраним собствените си зъби, а не да плащаме едни скъпоструващи порцелани, които хубаво изглеждат, но човек веднага се сеща, че не са истински. Аз имах един дядо от село Костичовци, тук, до Димово, който умря на 95 години, като се усмихнеше, виждаха го в другия край на селото. Не е ходил на зъболекар, това вече не знам на какво се дължи. Мечтал съм да съм като него, но не съм. Добре, че имаме зъболекари." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Как се справят с високите температури учебните заведения във Видин

Високите температури в началото на юни изправиха пред поредно предизвикателство учебните заведения във Видин - да осигурят прохладни класни стаи и учебни кабинети. С климатични инсталации това не би било никакъв проблем, но с такива са оборудвани част от учебните помещения, и то не във всички училища.  Заради горещините от вчера климатиците..

публикувано на 12.06.24 в 15:11

"Любов на хоризонта" във Видин

Пейка с арка във формата на сърце и надпис "Любов на хоризонта" украси кейовата стена във Видин . Съоръжението е в непосредствена близост до пристанищния терминал, на който акостират круизните кораби с туристи от целия свят. Освен за гостите на града, пейката е атракция и за самите видинчани , които с любопитство спират да я видят, а някои да..

публикувано на 12.06.24 в 15:07

"Къртичини" изненадват пешеходците по ремонтирания тротоар на бул. "Панония" във Видин

Месец и половина след като ремонтираното платно на бул. "Панония" официално бе отворено за движение, видинчани сигнализираха за нередности по прилежащия към него тротоар. В близост до кръговото кръстовище с улица "Гео Милев", асфалтовата настилка е деформирана и се забелязват наподобяващи къртичини образувания. Ето как граждани коментираха..

публикувано на 12.06.24 в 14:20

Кампанията по директни плащания- уравнение с много неизвестни

Видинският съюз на зърнопроизводителите ще направи ритуално зажънване на 20 юни, в землището на село Рупци. Дни преди жътвата в "Земята, която ни храни" с председателя на видинския съюз на зърнопроизводителите Жечко Андрейнски говорим за състоянието на посевите: "Промените в климата налагат все по-чести дъждове, бури и градушки... Тази година..

публикувано на 12.06.24 в 12:17
Християна Страхилова

Ученичка от Видин е с две пълни шестици на матурите

Християна Страхилова е възпитаник на Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин . Тази година тя завърши гимназиалния етап на своето обучение и го направи по блестящ начин - с две отлични оценки на държавните зрелостни изпити. Хриси има две пълни шестици на задължителната матура по български език и литература и на..

публикувано на 11.06.24 в 17:30

Разказ за видинската синагога донесе признание на авторката си

Зрелостничката Виктория Борисова от СУ “Цар Симеон Велики“ във Видин получи "Отличен 6.00" в националното състезание за разработки на УНСС на тема: “Историята, която заслужава да бъде разказана”.  Това, за което Виктория избира да пише, е историята на видинската синагога : "Първо, дълго време се колебаех коя специалност да запиша. Тъй..

публикувано на 11.06.24 в 15:00

Преподаватели създадоха филм за своите ученици

Преподавателите от училище "Отец Паисий" в монтанското село Медковец направиха д окументален филм за зрелостниците си.  Всички учители се включват с желание  , за да зарадват младежите. Идеята е да покажат колко способни, дейни и любопитни ученици учат в едно малко населено място, казва преподавателят по информатика и информационни технологии..

публикувано на 11.06.24 в 14:00