Блестящ финал на сезона на Симфоничния оркестър на БНР със Светлин Русев в зала "България"

Симфоничният оркестър на БНР ще закрие празничния си 70-и сезон с концерт на 10 юни в зала „България“ с участието на виртуозния цигулар Светлин Русев. Главният диригент маестро Марк Кадин е подготвил програма в почит на незабравимия Георги Бадев...

публикувано на 06.06.19 в 13:10

Басеку Куяте и групата му Ngoni Ba от Мали на 6 юни в София по покана на „Аларма Пънк Джаз“ и „Афровизия“

Басеку Куяте, един от водещите съвременни музиканти от Мали, ще свири с групата си Ngoni Ba на 6 юни, четвъртък, в Голямата зала на клуб „Mixtape 5“ (бул. „България“ 1, подлез „Галерия“). Световноизвестният виртуоз е първият голям малийски музикант,..

обновено на 06.06.19 в 11:08

Лятото започва с Радио парк фест на БНР на 14, 15 и 16 юни в София

За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест на 14, 15 и 16 юни на Голямата поляна в Южния парк в София. Лятото започва с Остава, Миленита, Орлин Павлов, Jeremy?, Dorothy Takev, Жлъч, Гена и Григовор, Marten..

публикувано на 31.05.19 в 18:08
Валерия Николова - водещата на предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“ на БНР.

„Закуска на тревата“ по „Хоризонт“ с празнична програма на 1 юни

Предаването „Закуска на тревата“ на програма „Хоризонт“ на БНР ще има празнична програма на 1 юни - Ден на детето. Между 7,30  и 08,00 ч. водещата Валерия Николова ще открие 12-ото издание на конкурса „Нарисувай ми слънце“ -  инициатива на Сдружението..

публикувано на 31.05.19 в 14:44
Орлин Павлов и генералният директор на БНР Александър Велев в студиото на БНР на 9 май при старта на кампанията „Избери живота“.

„Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ с предаване, посветено на „Избери живота“

На  31 май между 8.00 и 9.00 ч. в „Нашият ден“ по програма „Христо Ботев“ ще има дискусия на тема „Избери живота“. Кампанията на БНР, с подкрепата на държавни институции, експерти и неправителствени организации, е свързана с борбата с..

публикувано на 30.05.19 в 14:48

СЕМ утвърди Данаил Данов за член на УС на БНР

Съветът за електронни медии утвърди днес Данаил Данов за член на Управителния съвет на Българското национално радио. Генералният директор на БНР Александър Велев представи Данов пред членовете на медийния регулатор с думите: „В момента Данов е..

публикувано на 29.05.19 в 17:19

Благотворителен концерт за деца в нужда в Първо студио на Радио Пловдив

За 1 юни - Международния ден на детето, Зоналният съвет на Българския футболен съюз в Пловдив и БНР - Радио Пловдив организират съвместно и имат удоволствието да ви поканят на Благотворителен концерт в полза на децата от Дом "Олга Скобелева" в нашия град...

публикувано на 29.05.19 в 10:14
„Обучението в стажантска програма на БНР е възможност за осигуряване на приемственост между поколенията“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев (в средата) на срещата със стажантите.

Започват работа първите млади журналисти в стажантската програма на БНР

Шестима бъдещи журналисти започват стаж в програмите „Хоризонт“, „Христо Ботев“ и Радио София. Българското национално радио се ангажира с инициатива в подкрепа на младите хора и създаде стажантска програма, с която се даде възможност на студенти да..

публикувано на 28.05.19 в 17:04

Hashima – белградски авангарден джаз в Първо студио на БНР

Hashima е необичайно сливане на класицизъм, балкански фолклорни форми, авангардна гюрултия и лиризъм, пише Jazz Times. Удивителният белградски авангарден джаз квартет ще свири за първи път в София на сцената на Първо студио на БНР в 30 май, четвъртък, от..

публикувано на 28.05.19 в 10:51

"Френска връзка" в Първо студио на Радио Пловдив

В заключителния пети концерт за сезон Пролет 2019, "Камерна сцена Пловдив" представя проекта - HE FRENCH CONECTION.  Двама именити френски артисти - Клое Кайтон – вокал и Дидие Итюрcари – акордеон, ще стъпят на сцената на Първо студио на Радио Пловдив..

публикувано на 27.05.19 в 12:12