Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Табаков и Радиосимфониците посвещават концерт на Александър Владигеров

Радиооркестърът с диригент Емил Табаков посвещава концерта си на 20-и декември, в зала "България" на 80-годишнината от рождението на известния български композитор, диригент и пианист Александър Владигеров.

По време на традиционния си петъчен концерт Радиосимфониците ще изпълнят популярния мюзикъл на Александър Владигеров "Вълкът и седемте козлета", 40 години след премиерата на произведението. Солисти ще бъдат известните и обичани актьори: Антоанета Добрева-Нети, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев, Стоян Алексиев, Лидия Кулекова и Константин Икономов. Специално за концерта от Виена пристигат синовете на Александър Владигеров – Александър и Константин Владигерови, които ще изпълнят техни преработки на известни произведения.

Александър Владигеров принадлежи към най-прочутата музикантска фамилия в България. Успешно развива таланта си в много посоки. От 1969-а до 1993-та е диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Автор е на три мюзикъла за деца, добили широка популярност.

Билети може да закупите на касата на "Кантус фирмус" в зала "България" и на касата на БНР на бул. "Драган Цанков" 4, както и онлайн на ticketsbg




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!