Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличие за Българското национално радио

  \r\nГенерал Симеон Симеонов връчва официалния плакет на Валери Тодоров.
Снимка: БТА
Във връзка със 75-годишнината на БНР генералният директор на Българското национално радио Валери Тодоров бе награден с официален плакет от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.
Признанието е за обективните и задълбочени анализи и своевременното отразяване на всички значими събития, свързани с отбранителната способност на страната.
Генерал Симеонов благодари на Валери Тодоров за достойното, достоверно и обективно отразяване на събитията в армията и армейския живот и го увери, че всички слушатели познават стойностните предавания на Българското национално радио. Гордеем се, че има институция, която заедно с нас защитава държавността и националните ценности, заяви генерал Симеонов и пожела на програмите на Радиото да запазят лидерското си място в националния ефир.
Като благодари за наградата от името на всички колеги, генералният директор на Българското национално радио Валери Тодоров обяви, че тя ще заеме достойно място в Музея на Българското национално радио.
Благодаря за доверието към нас и Ви обещавам, че като временно главнокомандващ нашата медийна армия няма да отстъпим нито един обществен рубеж, отбеляза Валери Тодоров.
Генералният директор на БНР подчерта, че военната младежка тематика през годините е заемала важно място в програмите на радиото. Той връчи на генерал Симеонов издадения диск с тържествения химн „Независимостта” на композитора Георги Шагунов, капелмайстор на Черноморския полк, написан от него на един дъх след обявяването на независимостта на България.
Военният композитор Шагунов е автор на над 2000 произведения, сред които военният химн „Един завет”.
Валери Тодоров връчи на началника на отбраната генерал Симеонов и диск с маршове на Дико Илиев, сред които е маршът „Сливенци при Драва”, който за кратко време е бил и сигнал на Радио София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!