Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Рув с „Петминутка“ в „Хоризонт до обед“ в деня на 103-годишнината от рождението на съпруга ѝ Петър Увалиев

СнимкаСоня Рув,  вдовицата на  Петър Увалиев – дългогодишен журналист и автор на ВВС и на Българското радио, интелектуалец и енциклопедист, свързан с европейската култура, ще се обърне към слушателите в ефира на предаването "Хоризонт до обед" на БНР на 12 януари.

По аналогия с известната в годините на Желязната завеса неизменна "Петминутка" на Петър Увалиев, точно на 12 януари, когато отбелязваме 103 години от рождението му, неговата съпруга проф. Соня Рув ще се обърне на български език в нейна своеобразна "Петминутка", посветена на любим ѝ мъж и на България. Обръщението е към страната, с която през целия си живот Увалиев остава духовно свързан. "Петминутката" на Соня Рув е посветена на връзката между Европа и България и е емоционално поздравление от Лондон към страната ни, която пое Председателството на Съвета на Европейския съюз.

В "Петминутката" на Соня Рув е осезаемо и вълнението, и усилието ѝ да говори на езика на Петър Увалиев. Думите ѝ ще прозвучат в ефира на „Хоризонт до обед“ с водещ Ирина Недева в 10.40 часа на 12 януари.