Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика, спорт и образователни програми на Радио парк фест

Директорът на Радио София Светослав Костов и част от музикантите, които подготвят за столичани и гости на столицата тридневния супер купон, съобщиха на пресконференция във Второ студио на БНР подробности за програмата на Радио парк фест.
Снимка: Ани Петрова

На 15, 16 и 17 юни на Голямата поляна в Южния парк ще посрещнем лятото с едни от най-добрите поп, рок, джаз и хип-хоп изпълнители.

Сериозни образователни програми за деца подготвя БНР за Радио парк фест, който ще се проведе на 15, 16 и 17 юни на Голямата поляна в Южния парк. Това обяви директорът на Радио София Светослав Костов на пресконференция във Второ студио на БНР. На нея присъстваха и част от музикантите, които подготвят за столичани и гости на София тридневния супер купон.

Подрастващите ще имат възможността да се запознаят с различни видове инструменти, с които свирят музикалните състави на БНР. А богатството на гласа пред публиката ще демонстрират певци от Смесения хор на БНР. На мястото на събитието ще има и специално студио „Запознай се с радиото“.

Приключенски лагер по опъване на палатки, турнир по джаги за малки и за големи са само част от многобройните изненади на фестивала.

Част от участниците в Радио парк фест на пресконференцията за предстоящия тридневен купон в София.„За трети пореден път тази година в София Биг бендът на БНР ще свири с виртуозния китарист Влатко Стефановски. Надяваме се всички, които останаха извън концертните зали, да имат възможността да чуят вълнуващите му изпълнения“, обяви пред журналисти ръководителят на Биг бенда Антони Дончев.

Представителят на Столична община Кристина Белчева подчерта, че подкрепата на културни събития е приоритет, и припомни, че фестивалът е част от културния календар на София. „Щастливи сме, че работим в партньорство“, обяви тя.

Основен медиен партньор на фестивала на БНР тази година е бТВ.

Музикалният редактор Елена Ангелова обяви програмата: Ангел Ковачев ще представи новия си албум. Ще участват Прея и Preyah live band, рапърът Bobo & the gang, Рут Колева, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", Dead Man’s Hat, Saint Electrics. „Това в момента са най-актуалните групи“, отбеляза DJ MARTEN и обеща, че времето на публиката ще бъде декорирано по най-прекрасния начин.

Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!