Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хоризонт" и Радио Пловдив # ЗАЕДНО в "Сто-лица култура"

„Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив.


"Сто-лица култура" се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив  в понеделник от 10.00 до 12.00 часа веднъж или два месечно, в зависимост от календара на културните събития. 

Водещ на предаването „Сто–лица култура“  е журналистът Ирина Недева.

Предаването звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда. Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че ... сцената дебне отвсякъде.

Амбицията на БНР , като обществена медия,  е да направим нашите слушатели и читатели свидетели на множеството културни събития и факти, които ще изпълнят календара на Пловдив ЕСК 2019.

Благодарение на съвместния ефир с програма „Хоризонт“ на БНР, както на сайта на БНР и фактът, че програмите на БНР звучат на живо в интернет, всеки който има интерес към случващото се в Пловдив през знаковата не само за града, а и за България година, може да бъде информиран. 

Отправната точка е Пловдив, а хоризонтът - цялата страна и всяко кътче на света, където има поне един обичащ града си пловдивчанин.

Чуйте първото издание на "Сто-лица култура" в звуковите файлове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!