Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Видин - 10 години близо до хората

Снимка: Радио Видин

На 1 март Радио Видин ще отпразнува 10 незабравими години БЛИЗО ДО ХОРАТА от Северозапада! С концерт на музикантите Теодосий Спасов, Илиян Илиев, Силви Сливенов и Симфониета Видин с диригент Свилен Симеонов. Събитието ще е на същата дата в зала „Филхармония“ от 18.00 ч.

Радио Видин е седмата регионална радиостанция на Българското национално радио. Медията стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Седем месеца по-късно програмата се увеличава на 12-часова. На петата година от старта Радиото излъчва 18 часа собствена програма, а днес вече предлага 24-часова програма, поддържа интернет страница и профили в социалните медии Facebook и YouTube.

За 10 години Радио Видин спечели много награди, включително и наградата "Сирак Скитник" за радиожурналистика, с която бе отличен Пламен Коцев, редактор в Радио Видин. Но най-голямата награда е, че Радио Видин успя да спечели доверието на аудиторията.

Според данните от представително проучване на независимата международната маркетингова компания Ipsos България, Радио Видин е втората най-слушана сред програмите на Българското национално радио. Въпреки регионалния си профил и силно лимитирано географско разпространение, Радио Видин се нарежда на девета позиция сред всички радиостанции в страната.

Ръстът на слушателската аудитория на Радио Видин намира своето естествено обяснение във факта, че от момента на създаването си Радиото остава вярно на максимата да е „близо до хората“. То е в услуга на своите слушатели и потребители със стремежа си да информира, образова, възпитава и забавлява.

През десетте години, в които съществува, радиото на Северозапада успя да изгради свой собствен разпознаваем облик и има стабилни позиции във всекидневието на слушателите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!