Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Кърджали увеличава програмата си от 12 на 15 часа дневно

Радио Кърджали е с най-малкия екип от регионалните радиостанции на БНР, но вече е сред Топ 30 на най-слушаните в страната.
Снимка: БНР

От 1-ви март Радио Кърджали увеличава програмата си от 12 на 15 часа дневно. Увеличението е заложено в Индивидуалната лицензия на регионалната радиостанция. За да бъде изпълнено това изискване, към екипа се присъединиха нови редактори. Изградени са и нови технологични мощности. 

Част от най-популярните предавания като „При съседите“, „Хоризонт“ и „На чаршията в чата“ увеличават времетраенето си. Включени са и нови музикални предавания като „Помните ли тази песен“, „С комплимент за вас“, „Музикална зона“. 

Радиото се стреми да запази своята информационна насоченост, която се гарантира от седемте емисии регионални новини, излъчвани всеки ден, сутрешния и следобеден новинарски блок „След първото кафе“ и „Денят на Радио Кърджали“. Акцент се поставя и върху обогатяване на съдържанието на специализираните предавания за проблемите в здравеопазването, образованието, местното самоуправление, хората в неравностойно положение, културата, историята и религията.

Радио Кърджали е създадено преди три години. През това време то успя да се наложи като една от основните медии в района на Източните Родопи. 

През последните месеци Радио Кърджали има висок ръст на аудиторията. Според данните от социологическите проучвания на „Нилсен / Атмосфери“ през декември 2018 г. то зае 28-о място сред най-слушаемите радиа в национален мащаб и 14–о място по продължителност на слушане на програмата. Високите резултати бяха запазени и през месец януари тази година.

Програмата за развитие на Радио Кърджали предвижда преминаване на 18- и след това на 24-часова програмна схема до 2022 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!