Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Преге" пред публика от Първо студио на Радио Пловдив, защото ... "Пловдив чете"

Срещата ще е с писателите Петя Кокудева и Марин Бодаков

Тази година специалното внимание на „Пловдив чете“ е насочено към малките деца и тийнейджърите като читатели. Този акцент е логично следствие на програмата на ИК „Жанет 45“ „Младият Пловдив чете“. С подрастващите читатели тази година ще се срещнат писателите Петя Кокудева, Виктор Самуилов, Мая Дългъчева.

Във фестивалното си издание предаването за книги на Радио Пловдив „Преге“ откликва на това толкова нужно в българската култура внимание към младите чрез разговор на водещия Младен Влашки с Петя Кокудева и Марин Бодаков.

Петя Кокудева спечели както децата, така и техните родители с дебютната си книга „Лулу – детски стихотворения за възрастни“ (награда „Южна пролет 2012) и се радва на трайно признание не само от тях, но и от критиката (2017 г. печели националната награда „Константин Константинов“ за принос в детското книгоиздаване в категория „Автор“, а 2018 – националната награда Христо Г. Данов за изданията за деца с  „Лупо и Тумба“ Ч. 1 (изд. „Жанет 45“).

Марин Бодаков е поет, критик, журналист и преподавател по журналистика. Със съпругата си, преводачката Зорница Христова, е част от малкия екип на издателството за детска литература "Точица", което е носител на наградата „Христо Г. Данов“ през  2014 и 2015г.

Предаването за света на книгите „Преге“  ще се излъчи тази събота, 15 юни, на живо пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Очакваме ви до 10.50 часа, за да заемете местата си в студиото и да станете част от приключението на живото предаване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!