Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР представя кампанията си „Избери живота“ на Радио парк фест 2019 на 15 и 16 юни

Двете национални програми на Българското национално радио „Хоризонт“ и „Христо Ботев“ ще представят кампанията на БНР „Избери живота“ на Радио парк фест 2019 на 15 и 16 юни (в събота и в неделя).

Малко след 17.00 ч. в събота програма „Христо Ботев“ ще представи някои от основните си и много важни събеседници в  „Избери живота“. Тогава на сцената на Голямата поляна в Южния парк ще се качат  ултрамаратонецът Красимир Георгиев и един от водещите на „Нашият ден“  - журналистката Ива Дойчинова. След успешния финал на бягането с кауза „Коридор 8“, Красимир ще разкаже за пътя между дрогата и ултрамаратоните. Мъжът попада под влиянието на наркотиците по време на престоя и работата си в Англия. Напълно осъзнатото му решение да прекъсне изведнъж и благодарение на спорта го кара да споделя преживяното, важността на избора и промяната в живота си.

Малко след 21.00 ч. пък, съпродуцентът на филма „Доза щастие“ Алек Алексиев ще представи трейлъра на лентата, чиято премиера ще излезе на голям екран в цялата страна на 8 ноември.

Алек Алексиев има една мечта – ако след премиерата поне няколко човека решат никога да не опитват дрога – неговата работа ще е свършена. Направен по книгата на журналиста и продуцент Весела Тотева, филмът разказва за тежката борба със зависимостта, която ѝ отнема почти осем години. В ролята на Весела влиза нейната дъщеря - Валентина Каролева.

Екипът на „Доза щастие“ обединява усилия с кампанията на БНР „Избери живота“ в каузата – живот без дрога в училищата и сред младите хора.

В неделя, 16 юни, заместник главният редактор на „Актуални предавания“ в програма „Хоризонт Таня Величкова ще интервюира на сцената в Южния парк зам.-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова.  Двете ще разговарят за партньорството в „Избери живота“, както и за личните мотиви на г-жа Йорданова да се включи в кампанията. 

За трета поредна година Българското национално радио организира Радио парк фест в средата на юни.

Лятото започва с Остава, Миленита, Орлин Павлов, Jeremy?, Dorothy Takev, Жлъч, Гена и Григовор, Marten Roberto, DJ Desy, IVA, Krekhaus, MIRY и Innerglow.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия