Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР въвежда лятна схема в националните и регионалните си програми

БНР въвежда летни схеми в националните и регионалните си програми, които ще продължат до 8 септември, включително.

Промените в „Хоризонт“ ще са на два етапа: от 15 юли за блоковите предавания в делничните дни и от 1 август за обзорните предавания през уикенда.

Въпреки съкратеното излъчване на публицистика обаче, от 18 юли по „Хоризонт“ стартира младежкото предаване „Изотопия“, което ще се излъчва от 22.00 до 24.00 часа.

Националната програма за култура и образование „Христо Ботев“ е в лятна схема от 1 юли. През месец юли в отпуск са емблематичните предавания „Артефир“ и „Какво се случва“. Намалява се времетраенето на сутрешния блок „Нашият ден“, пада „Законът и Темида“.

Промените в Радио „София“ са следните: през целия летен период отпада предаването „Радиоприемница“ като на негово място между 13.00 и 14.00 ч. ще се излъчват тематични музикални предавания. От 29 юли до края на август предаването „Трафик София“ ще бъде намалено с 1 час и ще се излъчва между 18.00 и 19.00 ч. Предаванията „Спортна среща“, „Чуй света“ и „Студентски глас“ отпадат за периода от 5 август до 8 септември. За същия период отпадат и регионалните новини на Радио „София“.

През летните месеци информационните акценти в предаванията и новините на Радио „Бургас“ и Радио „Варна“ ще са свързани с различните туристически събития.

Новините не се променят като обем в програмата на Радио „Бургас”. Блоковите предавания запазват времетраенето си от 3 часа. В сутрешния блок „С усмивка за вас от Радио Бургас“ се запазват тематично обособени акценти от различни сфери на социално-икономическия живот в региона. От 09:00 до 10:00 е рубриката за култура „Живея в град невероятен“ /по Недялко Йорданов/ посветена на активния културен живот и многобройни прояви през летния сезон в Бургас, Созопол, Поморие, образователните проблеми, както и на актуални въпроси решавани в тези сфери от общинските власти.

В неделя отпада предаването за чуждоезична музика „Чудни звуци“.

Сутрешната информационна програма на Радио „Варна“ - „Новият ден“ е с продължителност от 6.00 до 11.00 ч. Следобедната – „На светло“ е от 14 до 18.00 ч. Основната част от репортажите и интервютата в тях ще бъдат с ваканционна, туристическа, културна и спортна насоченост. В двата блока ще се излъчва и повече „сервизна“ информация, касаеща туристите – пътна обстановка по Черноморието, прогноза за времето и т.н. Проблемните социални и политически събития се отразяват в новинарските емисии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!