Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група „Етнотикс“ е българският участник в 40-ия Фолклорен фестивал на Еврорадио в Рудолщад с подкрепата на БНР

Група „Етнотикс“ (Etnotix) ще представи България в 40-тото издание на Фолклорния фестивал на Еврорадио с подкрепата и организацията на Българското национално радио. Едно от най-значимите ежегодни събития в музикалната дейност на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) ще се състои от 5 до 7 юли в Рудолщад, Германия. Над 100 хил гости очакват тази година организаторите на събитието, а излъчването и представянето на концертите от радиостанциите-членки на Еврорадио дава възможност на всяка страна да популяризира своята музикална култура и артисти пред огромна радиоаудитория в цял свят.

„Етнотикс“ е група на седем млади български музиканти, които свирят заедно от пет години и носят народната музика в сърцата си. Групата е създадена по идея на Асен Павлов, а заедно с композитора Ангел Добрев се създава цялостната визия от квартет гъдулки, вокал, перкусии, соло китара и бас. Всички музиканти са част от ансамбъл „Чинари“ и участват в спектаклите на състава, изпълнявани на най-големите сцени у нас и в чужбина. През 2018 излезе и дебютният албум на групата „Някъде на изток“.

Концертът на група „Етнотикс“ на 40-тия Фолклорен фестивал на Еврорадио е на 6 юли 2019 г. В него ще прозвучат пиеси, специално написани от солистите от Оркестъра за народна музика на БНР Ангел Добрев и Костадин Генчев, които представят по съвременен начин богатството на българските мелодии и ритми. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!